[#1] scsi.device jako sterownik do CD-ROMow?
Witam,

Właśnie udało mi się po ciężkikich bojach zreaktywować moją Amigę. :) System już postawiony, udało mi się nawet BlizKickiem załadować do ROMu scsi.device w wersji 43.35. Mam pytanie: czy w jakiś sposób da się obsłużyć CD-ROM tym sterownikiem? Niestety, jedyny sterownik ATAPI jaki mam to demo dostarczone wraz AmiCDFSem. :(

[#2] Re: scsi.device jako sterownik do CD-ROMow?

@Doktor No, post #1

W pliku z mountlistą podmień device=atapi.device na device=scsi.device i unit=1, jak zadziała to zadziała. :)
[#3] Re: scsi.device jako sterownik do CD-ROMow?

@Sylwester, post #2

No właśnie sprawdziłem i działa (Cd-Rw Samsunga), tylko jest problem, nie "chwyta" od razu kompaktów, trzeba np. w Shell wpisać cd cd0: i wtedy płyta rusza. Żeby było śmieszniej, to po wyjęciu płyty i włożeniu innej nie trzeba tego robić. Dziwne…

[#4] Re: scsi.device jako sterownik do CD-ROMow?

@Doktor No, post #3

A co masz w mount liście od CD0: ? I jakiego systemu używasz do obsługi CDRomu?
[#5] Re: scsi.device jako sterownik do CD-ROMow?

@Doktor No, post #3

W mountliście dopisz Mount=1 bo chyba o to chodzi.
[#6] Re: scsi.device jako sterownik do CD-ROMow?

@Sylwester, post #5

ja też musze montować cd rom tylko robie to programem do odtwarzania muzyki :D
[#7] Re: scsi.device jako sterownik do CD-ROMow?

@Sylwester, post #5

... albo Activate=1
[#8] Re: scsi.device jako sterownik do CD-ROMow?

@pwe, post #6

a co brakło ci inwencji co to za interes jeżeli trzeba montoeać za każdym razem
[#9] Re: scsi.device jako sterownik do CD-ROMow?

@Doktor No, post #1

i co zrobiłeś to doporządku
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem