[#1] IHA,LZX,ZIP,RAR.
Co zrobić aby rozpakować to na amidze 600 1MB RAM.

[#2] Re: IHA,LZX,ZIP,RAR.

@Roszak, post #1

http://aminet.net/util/arc/unz542xA.lha

Unzip powinien zadziałać. Link wyżej podałem. Pozostałe też są na Aminecie. Zdaje się, że z prockiem 68000 też pójdą.
[#3] Re: IHA,LZX,ZIP,RAR.

@rjack, post #2

Jest też archiwum samorozpakowywalne z Lha. Zeby uprzedzić następne pytanie ;)

[#4] Re: IHA,LZX,ZIP,RAR.

@Roszak, post #1

wszystkie te formaty da się rozpakować. nie wiem tylko czy unrar zadziała na 1 mb. jak miałem 2 mb to musiałem rozpakowywac rary bez wykonywania sekwencji startowej, aby zaoszczedzić miejsce w pamięci.

[#5] Re: IHA,LZX,ZIP,RAR.

@QkiZ, post #4

Szczególnie nowy UnRAR, przy rozpakowywaniu kilkuczęściowych archiwuw potrafi zaskoczyć. Musiałem ostatnio odpalać moją A1200 (8MB FAST) bez s-s bo mu pamięci zbrakło...
[#6] Re: IHA,LZX,ZIP,RAR.

@APC74, post #5

Dodam do tego tematu, ze

Lx bardzo czesto pokazuje bledy przy testowaniu archiwow

Lzx nie pokazuje nigdy bledow gdy uzywamy go z kompresja 0, czyli tylko do laczenia plikow.

Lha tylko czasami pokazuje bledy, tylko w tych archiwach stworzonych przez siebie. Te z aminetu np. czesto testuje i nigdy na blad nie natrafilem

Do RAR nie mamy programu. Jedynie do rozpakowywania.

Ostatnio wierze jedynie archiwizerowi ZIP.

[#7] Re: IHA,LZX,ZIP,RAR.

@APC74, post #5

tyle, że stary unrar z aminetu w ogóle już nie obczaja nowych metod kompresji danych z winrar'a. aby rozpakować dane podzielone, pakowałem je bez kompresji i używałem starej metody nazewnictwa plików wynikowych. tak mogłem na a600 rozpakować. unrar ściągnięty z oficjalnej strony WinRAR'a już czai wszystko, ale nie chodzi na a600.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem