[#1]
Instalacja WB 3.1 a brak dyskietki Install.
Witam ponownie ;)
Udało mi się uruchomić obie moje Amigi 1200, z czego jestem bardzo zadowolony. Chciałbym teraz dołożyć do nich dyski twarde (na CF nie mam póki co szmalu) i zainstalować na nich systemy WB 3.1. I tu jest właśnie problem, bo w jednej mojej wersji WB 3.1 jest brak dyskietki Install (zgubiła się), a w drugiej ta dyskietka jest uszkodzona (Read/Write error).
Posiadam dwa dyski 2.5", podłączyłbym je do PC, aby przez Winuae zrobić instalke, ale nie mam skąd pociągnąć zasilania. Mam też jeden dobry dysk 3.5" i zasilanie do niego dodatkowe, więc mógłbym zainstalować poprzez WINUAE system i to podłączyć do Amigi.
Problem w tym, że wolałbym wykorzystać te dyski 2.5". I tu jest moje pytanie - czy jeśli na dysku 3.5" podłączonym do PC zainstaluje WB 3.1, to czy z poziomu Winuae będę na ten dysk mógł wrzucić kopię WB 3.1, by później nagrać to na dyskietki za pomocą Amigi? Bo w ten sposób mógłbym zainstalować system na dysku 2.5" za pomocą samej Amigi.
Jeśli odpowiedź brzmi tak, to w jaki sposób mam to zrobić? Jakim programem skopiować pliki WB i czy mogą być one w postaci ADF? I jakim programem później mogę nagrać to za pomocą Amigi na Amigowe dyskietki?
I jeszcze kwestia piractwa. Wydaje mi się, że skoro posiadam oryginalny system na oryginalnych dyskietkach, to w razie ich awarii nie będzie piractwem ściągnąć z neta WB 3.1 (taki jaki mam na dyskietkach) i skopiować go na nowe, nieużywane dyskietki jako kopia zapasowa?