[#1] Kopia MAC OS 8/8.1 na PC
Czy można zrobić kopię wyżej wymienionych systemów na oprogramowaniu na PC? Czy odpalając dowolny program do kopiowania płyt CD jestem w stanie wykonać kopię tych systemów?

[#2] Re: Kopia MAC OS 8/8.1 na PC

@Tomski, post #1

Np. Alkoholem 120%, albo CloneCD.
[#3] Re: Kopia MAC OS 8/8.1 na PC

@Tomski, post #1

Można, jeśli program do nagrywania płyt obsługuje filesystem HFS (filesystem Maka).

[#4] Re: Kopia MAC OS 8/8.1 na PC

@Tomski, post #1

Ja strzelam, że można zrobić to dowolnym programem który potrafi zrobić ISO z CD i wypalić je potem .

[#5] Re: Kopia MAC OS 8/8.1 na PC

@Tomski, post #1

Polecam PowerISO - dobry i szybki. Zrobi iso. - potem je nagra jak chcesz i działa znakomicie nagrana taka płytka u mnie na PM :)
[#6] Re: Kopia MAC OS 8/8.1 na PC

@(V)(I)mothe(P), post #5

Pisząc szczerze nie rozumie, że może być jakiś problem z kopiowaniem. Ale jest. Moja znajoma nie może ich przegrać. Z tego co rozmawiałem z nią przez telefon to laptok z Windowsem, jakimś tam, nie widzi tych płytek. Wychodzi na to, że sam będę musiał się pofatygować do niej i zrobić to samemu. Znajoma mówiła, że wie jak przegrywa się płytki. Ma chyba program RoxioCD, czy jakoś tak. Ale jak to mówiła moja babcia: czyjeś ręce lekkie są ale nie użyteczne.

[#7] Re: Kopia MAC OS 8/8.1 na PC

@Tomski, post #6

Znajomej w końcu udało się przegrać:D pod windą.

[#8] Re: Kopia MAC OS 8/8.1 na PC

@Tomski, post #7

A jakiego programu użyła do przegrania ?:P

Zresztą to cieszy ze dała rade.
[#9] Re: Kopia MAC OS 8/8.1 na PC

@(V)(I)mothe(P), post #8

Program chyba RoxioCD - jak dobrze zapamiętałem. A czy przegrała dobrze to też okaże się jak będę próbował coś zrobić z tymi płytki pod Shapeshifterem:D za jakiś czas.

[#10] Re: Kopia MAC OS 8/8.1 na PC

@Tomski, post #9

Pod Shapeshifterem uruchomiłem tylko system MacOS 7,1 i 7,5

Ciekawy jestem czy szybko będzie działać?:P
[#11] Re: Kopia MAC OS 8/8.1 na PC

@(V)(I)mothe(P), post #10

Z tego co pamiętam, to 8.0/8.1 działał bardzo ładnie pod 040/40. Pod 060 powinno być lepiej o ile emulator nie zgłupieje.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem