Komentowana treść: Amiga Meeting 2004
[#31] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #14

To moze i ja sie wybiore, chociaz amigowcem to jestem troche zaocznie. Lublin ofcoz
[#32] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #28

Intuicja.

A moze jeszcze lamie Cie w kosciach? ;)

[#33] Re: Amiga Meeting 2004
Jeśli AmigaOS4 i AmigaOne nie będzie na AmigaMeeting w tym roku to właściwie nie będę miał po co tam jechać jeśli chodzi o atrakcje... Ciągle mam nadzieję, że jednak będzie. AmigaMeeting to idealna okazja na promocję AmigaOne i AmigaOS4, ale jeśli nie będą obecne to ludzie mogą poczuć się zawiedzeni :(

Jak na razie brak jednoznacznych sygnałów czy AmigaOS4 i AmigaOne będą prezentowane na AmigaMeeting czy nie. Czy wie ktoś może co jest przeszkodą i czy lub dlaczego to niemożliwe?
[#34] Re: Amiga Meeting 2004
Z Lomzy i Ostroleki jak co jada narazie 2 samochody , moze beda 3... Jak ktos z tych rejonow chce sie zabrac niech sie zglosi bo nie wiem jak to sie zakonczy...moze pojedziemy jednym...tfu (przez lewe ramie:)) )
[#35] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #30

:) ja studiuje na elektronice. moze jakies male, lokalne spotkanie zrobimy w koszalinie? sa chetni?
[#36] Re: Amiga Meeting 2004
Moze KMOS przysle jakas ekipe na AmigaMeeting. ;)
[#37] Re: Amiga Meeting 2004
Na stronie AmigaMeeting nie zauwazylem informacji na temat pogody. Skad ja mam wiedziec jaka bedzie? Nie wiem czy warto robic koszulke "MorphOS rzadzi!". Jak bedzie padalo/gwizdzilo to i tak jej nie bedzie widac. :) Wobec tego prosze organizatorow o umieszczenie na stronie dokladnej prognozy pogody na ten dzien. ;) ;) ;)
[#38] Re: Amiga Meeting 2004
ladna stronka :)
[#39] Re: Amiga Meeting 2004
będę, będę, będę !!!!

a może ktoś by przejeżdżał przez okolice K-Koźla, Opola

i zabrałby niezmotoryzowaną "owcę" ? plizzz...
[#40] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #36

Eh... Podjąłem już decyzje. Nie jadę, właściwie jeszcze tylko nadzieja, że zobaczę AmigaOne i AmigaOS4 trzymała mnie przy tym by zdecydować się na wyjazd. Jednak gdy widzę, że na AmigaMeeting nie będzie tego na co czekałem to machnąłem ręką.

Szkoda, że tak wyszło. Na zachodzie jakoś potrafią zorganizować pokazy AmigaONE i AmigaOS4 razem z pokazami Pegasosa i MorphOS, na jednej imprezie, a u nas? .... zamiast integrować środowisko to ludzie sami się dzielą, co za głupota...

Hmm, szkoda gadać :(
[#41] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #40

Weź pod uwagę taką rzecz. Nie moją sprawą jest to, że nikt nie ma AmigaONE. W Polsce jest jedna! Więc prezentacja zależy od jej właściciela. Natomiast w Łodzi jest parenaście Pegasosów, więc prezentacja tej platformy jest bezproblemowa. Mogę więc się przygotować do marudzenia o MorphOSie, o Linuksie, mogę nawet o AROS-ie (myślałem nad tym, ale braknie mi czasu), nie mogę natomiast o AmigaONE. Bo nie mam/nie mogę mieć AmigaOS4, bo nie mam AmigaONE. Oczywiście, można zwalić to na paskudnych MorphOSowców, bo tak jest najłatwiej. eFUNZINe z chęcią pomoże w przygotowywaniu prezentacji AmigaONE/AmigaOS4, ale sami nie damy rady. A kto nie rozumie, ten nie pofrunie.
[#42] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #33

No wiesz, jedni jada na AM aby zobaczyc sprzet i wrocic do domu ale sa tez tacy co jada nie tylko zobaczyc sprzet ale i znajomych ktorych zna sie jedynie ze szklanego ekranu.

Jesli chcesz sobaczy tylko AOne i AOS4 to ta impreza nie jest dla ciebie. Zawsze mozesz pojechac do jakiegos dystrybutora AOne i u niego sprawdzic mozliwosci. Powodzenia.
[#43] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #35

Pewnie ze mozna zrobic jakies spotkanie w KOSZALINIE. Niech sie zglosi wiecej osob i zamowi sie jakis browar w Kwadransie lub EMCE.

Na elekroniku studiuje pewna "zaoczna" amigantka :) z Helu (hey Sniunia).

[#44] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #43

Ja jestem bardzo chetny. Moze byc nawet przyszly tydzien i moze byc Emka bo mieszkam zaraz obok:) Wypije sie piwo i pomysli o wyjezdzie na AM:) A moze Kiero nam jakas mala prezentacje Pegasosa urzadzi?;)
[#45] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #33

Jak dla mnie to moze nie byc prezentacji AmigiONE i AmigaOS4. Dawno machnalem na to reka i uwolnilem sie od tego. Z resztek sentymentu przegladam tylko aktualnosci ze swiata tej "oryginalnej" Amigi. Poza tym czesto wiesci z Amiga scisle wiaza sie takze z pegazowym swiatem (w koncu 90% softu mamy wspolnego - narazie) wiec sila rzeczy sie tym interesuje. Udalo mi sie od tego smutnego swiata uwolnic i dobrze miz tym. :) Po raz pierwszy w zyciu mam wrazenie, ze jestem po tej "wlasciwej" stronie.
[#46] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #42

Zawsze mozesz pojechac do jakiegos dystrybutora AOne i u niego sprawdzic mozliwosci.

A istnieje jakis oficjalny dystrybutor AOne w Polsce, ktory ma je na stanie i moze pokazac?
[#47] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #44

No nie zalamuj mnie ;).

Ja tez chetnie moge sie spotkac w EMCE (na ul. Robotniczej mam qmpla z grupy). No i do tego piszesz, ze w Koszlinie jest Pegaz .

Pasuje mi poniedzialek lub wtorek. W srode jade w Polske (trening przed 15 maja ;) ) i niebedzie mnie z tydzien.

[#48] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #46

No eFunzine i Matay maja w swojej ofercie AOne :) , ale czy maja w magazynach to tego nie wiem i dlatego nie napisale o polskim dystrybutorze :) .

[#49] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #48

W obecnej sytuacji "mieć w ofercie" tzn. zająć się ewentualnym sprowadzeniem sprzętu ... jeżeli go ktoś zamówi. Chyba nie spodziewasz się, iż ktoś zamrozi sobie 4tys. po to aby np. przez pół roku trzymać płytę A1... czekając na potencjalnego klienta.
[#50] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #49

Tego to nie wiem :D , ale w Polsce wszystko jest mozliwe ;) i nic nas juz nie zaskoczy.
[#51] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #41

"...Nie moją sprawą jest to, że nikt nie ma AmigaONE. W Polsce jest jedna!..."

Sprostowanie:

Sa dwie AmigiOne/G4 w Polsce.

Jedna zakupina w Efunzine.

Druga jest w posiadaniu GGUA.

[#52] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #46

A istnieje jakis oficjalny dystrybutor AOne w Polsce, ktory ma je na stanie i moze pokazac?

Na stronie http://os.amiga.com jest spis dealerow Amigi. Znalazlem tam tylko jedna firme z Polski - jest nia J.S.CAT (http://www.jscat.com.pl). Jednak ostatnie wiesci w dzile AmigaONE sa z dzien po swiecie zmarlych dwa lata temu. :)

A tak swoja droga to strona scisle zwiazana z Amiga takiego tekstu:

"Sprawdzona z przeglądarkami Netscape6 i 7, Mozilla1, Opera5 i 6, IE5.5 i 6. Nie działa prawidłowo z AWeb, IBrowse, Voyager."

raczej miec nie powinna. :)
[#53] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #51

A TA PIERWSZA W CZYIM JEST POSIADANIU?
[#54] Re: Amiga Meeting 2004
ktos powinien przyjechac z AmigaOne i OS4 zeby normalnie ja pokazac, przedstawic zalety systemu. Na Breakpoincie rozmawialem przez moment z gosciem ktory przywiozl AOne/OS4 i pokazal mi przynajmniej jeden swietny patent o ktorym nikt nigdy nie mowil, ktorego nie ma w mos'ie, nie pokazywano na prezentacjach. Chodzi mianowicie o mozliwosc bardzo szybkiego rebootu systemu (od wcisniecia 'trzech magicznych' do pojawienia sie ekranu wb mija moze 4 sekundy. Nie watpie ze takich malych/milych niespodzianek kryje sie w systemie wiecej.

ps. oczywiscie powinien nastawic sie na grad pytan od mosowiec, ale to chyba nic zlego.
[#55] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #54

Wlasciwie MOS nie laduje sie dluzej niz 4 sekundy. :) Reszta to te cale BIOSy i inne takie... Mowie o Pegazie1, bo na dwojce podobno jest czy ma byc szybsza ta czesc "biosowa".
[#56] Re: Amiga Meeting 2004

może właściciel A1 z GGUA przywiezie swój sprzęt?

kto wie....

[#57] Re: Amiga Meeting 2004

Byloby wyje... jakby ktos przywiozl AOne.

Obecajmy ze jesli ktos taki sie zglosi to nie zasypiemy go pytaniami na smierc ;) .

Tak wiec przywiezie ktos AOne ?

Moze jakas zrzuta na to ? ostatnio to takie modne.

[#58] Re: Amiga Meeting 2004
petycje lepiej
[#59] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #57

będę na mojawym GGUA i zasięgnę języka u jednego z polskich

źródeł A1 :)
[#60] Re: Amiga Meeting 2004
W odpowiedzi na komentarz #57

Zapraszałem właściciela A1 na RR Meeting, zaledwie 30 km od Gliwic. To byłaby świetna okazja do konfrontacji - postawić A1 i P2 obok siebie, zamiast przerzucać się argumentami na odległość. Każdy mógłby zobaczyć i porównać co faktycznie mu sie bardziej podoba. Niestety... Do tej pory nie doczekałem się wiadomości potwierdzającej, ale ponieważ "nie" też nie było, jest jeszcze nadzieja. Chyba, że A1 nie pasuje również do tej imprezy...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem