[#8]
Re: Jak przerobic gre z amigi na .exe (PC-bez emu)
@Trinyty,
post #7
I całe szczęście, bo bym go wziął na serio...nie o to chodzi, że ja uważam ludzi korzystających z gotowców za idiotów, ale takie cos na serio powoduje, że poziom wiedzy się obniża. Piszez tu o pisaniu slave - kurczę, gdybym miał zmysł programisty to bardzo chetnie bym się za to wziął, bo to fantastyczna zabawa musi być. Nie uważam za idiotów, co najwyżej, NIEKTÓRYCH uważam za totalnych leni. I w tym cały problem - drażni mnie naprawdę że ludziom się przestaje chcieć, czekaja na gotowe. Dawniej, jak coś nie działało, to się samemu próbowało coś wykombinować - i mnie to zostało. ALe młodszym ode mnie się już NIE CHCE. Chce sobie ktoś pograć w gierke z Amigi -no to mógłby przecież ściągnąć WinAUE, załatwić ROM, POCZYTAĆ sobie troszkę, jak to działa - nie zaszkodziłaby mu ta wiedza z pewnością. A tu nie- idzie się na łatwiznę. No cóż- można i tak, aweiem, że niektórzy, zwłaszczza Ci co pracują nia mają na to czasu i dla nich to wybawienie. Ale dzieciaki? I niech mi tu nikt nie wmawia, że starymi komputerami interesują się tylko Ci, którzy mają już co najmniej 30 lat, bo znam kilku poniżej 18 roku zycia, których ten świat zaczyna fascynować. No i fajnie - ale niechże spróbują się czegoś nauczyć, a nie czekają na gotowe! Mnie ta generacja Next trochę przeraża...