Komentowana treść: Wayfarer 10.6
[#1] Re: Wayfarer 10.6
Z "dużych" rzeczy - dodano również nowy sposób odtwarzania filmów z YouTube. Teraz można to robić również za pośrednictwem "trybu uproszczonego" i dedykowanego "odtwarzacza". Aczkolwiek doprowadzenie tego do prawidłowego działania jeszcze przede mną :) Póki co - w tym trybie działa mi dźwięk.
3
[#2] Re: Wayfarer 10.6

@recedent, post #1

Teraz można to robić również za pośrednictwem "trybu uproszczonego" i dedykowanego "odtwarzacza".

Z trybu uproszczonego mozna bylo skozystac juz we wczesniejszej wersji.
I tu mam problem, bo zalaczylem sobie tryb uproszczony i co teraz zrobic zeby wrocic do normalnego?
[#3] Re: Wayfarer 10.6
Wow, właśnie miałem pytać, czy żeby aktualizować Wayfarera muszę nadpisać wszystkie pliki poprzedniej wersji tymi z nowo pobranej, patrzę a tu wszystko się dzieje automatycznie :) Dzięki Jaca, jesteś wielki!

ps. przyznaję, że trochę mnie na MorphOS nie było.
1
[#4] Re: Wayfarer 10.6

@Phibrizzo, post #2

W ustawieniach jak masz ustawienia youtube.com to robisz domyslne. I wtedy znow zapyta przy otwieraniu yt jak chcesz otwierac
[#5] Re: Wayfarer 10.6

@arturB, post #4

Ale cos jest nie tak z tym buildem. Puscilem na uproszczonym yt filmik/skladanke z muzyka i po kilku minutach wf sie wywalil piszac ze brak mu ram - mam goly system x5k 2gb
[#6] Re: Wayfarer 10.6
Ostatnio Wayfarer znów mnie bardzo miło zaskoczył.

Musiałem zrobić coś webowego (bez cienia wiedzy na ten temat, ale to już inna historia) z całkiem złożonym renderingiem "softwareowym" interaktywnego obiektu 3D z zewnętrznych danych w moim formacie. Będę tego narzędzia potrzebował zarówno na współczesnym macOS jak i na MorphOS (również współczesnym, hehe). Aplikacja JavaScript komunikuje się z lokalnym mini-serverem w Python 3, który zarządza operacjami na dysku, czyta i zapisuje pliki. Przy delikatnym nagięciu kodu tego mikro-serwera do niedokończonego morphosowego Pythona 3.2, właściwie nic nie wymagało zmian żeby działało pod MorphOS. Wayfarer bez problemu łyka wszystko co sobie wymyślę i co działa na popularnych przeglądarkach (w moim przypadku Safari dla macOS). W dodatku na moim G4 to działa naprawdę całkiem SZYBKO, a przyjęte metody zdecydowanie do optymalnych nie należą (to jest tylko wewnętrzne narzędzie, więc mi nie zależy). No i wszystko wygląda normalnie, bez jakichkolwiek uproszczeń (np. jest antialias linii, fontów). Droga przede mną jeszcze długa, ale to co było ryzykowne zostało zrobione i reszta to już tylko kwestia czasu i roboty.

Szacun wielki dla Jacka za Wayfarera. OK Fajnie byłoby gdyby ktoś kiedyś zajął się nowszym Pythonem dla MorphOS, bo przeglądarka z mojego punktu widzenia działa idealnie (na pewno lepiej niż wynikałoby to z ograniczeń naszego sprzętu i systemu). szeroki uśmiech
8
[#7] Re: Wayfarer 10.6

@MDW, post #6

Jeszcze dopowiem, że z ciekawości chciałem sprawdzić jak to działa na OWB (MorphOS). No i za wiele nie sprawdziłem, bo nawet menu w którym wybieram co ma być pokazane nie reaguje na klik. Nie zamierzam drążyć tematu dlaczego, bo się na tym nie znam (i nie chcę znać). Skoro działa (wolno ale używalnie) na Wayfarer to jest ok.
4
[#8] Re: Wayfarer 10.6
Wersja 11.0 dostepna.
2
[#9] Re: Wayfarer 10.6

@Elvis, post #8

Melduję się z "jedenastki"!
Tak na pierwszy rzut oka trudno stwierdzić co daje przesiadka z WebKitGTK 2.48.6 na 2.50.1. Podobno zmuszenie tej wersji WebKit do morphosowania było bardzo problematyczne, ale jak widać po raz kolejny Jackowi udało się przeskoczyć górę, której wierzchołka z dołu nawet nie widać.
7
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem