Komentowana treść: Wayfarer 11.0
[#1] Re: Wayfarer 11.0
Super. Ta przegladarka to coś z czego Amigoidy mogą być dumne. Wciąż jednak nie wiem jak mam się zalogować w serwisach typu itch.io. Przejście przez CloudFlare jest niemożliwe. Testowałem na x5k i MacBooku. Zapętla się. Ale w usługach typu PayPal daje radę.
[#2] Re: Wayfarer 11.0

@arturB, post #1

Testowałem na x5k i MacBooku.

Jestem pewien, że to nie był MacBook, tylko PowerBook.
Ale sprawdziłem itch.io u siebie - faktycznie się zapętla na CloudFlare.
[#3] Re: Wayfarer 11.0

@recedent, post #2

A ja jeszcze przed chwilą byłem zalogowany na itch.io. Dla testu wylogowałem się i... teraz mam tak jak opisujecie - CloudFlare kręci w nieskończoność. Ale kiedyś musiało się dać zalogować w Wayfarer skoro byłem zalogowany. Musiał pójść jakiś nowoczesny "improvement"...

GitLab ma podobnie, ale tam zawsze tak było. Zgłaszałem im to kiedyś chyba ze 3 razy, ale podmioty tego kalibru bez "biznesowego uzasadnienia" nawet "wal się" nie odpowiedzą. Zresztą tam pewnie pracuje "młody i energiczny zespół" dla którego Windows XP to retro z czasów wczesnego dzieciństwa i na całym openspace pewnie nie znalazłaby się ani jedna osoba, która słyszała o PowerPC. szeroki uśmiech Uznałem, że kij im w biznesowe oko i teraz używam GitHub, a w wolnej chwili stare rzeczy przeniosę na GitHub.

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2025 23:51:22 przez MDW
3
[#4] Re: Wayfarer 11.0

@recedent, post #2

No jakbyś zgadł / Zauważyłem też, że chatGPT chwilę mieli na cloudFlare ale jednak wchodzi. Może jakiś czas jest przekraczany
[#5] Re: Wayfarer 11.0

@arturB, post #4

A wczorajsza awaria Cloudflare nie ma na to wplywu ?
[#6] Re: Wayfarer 11.0

@Kwiatki, post #5

A wczorajsza awaria Cloudflare nie ma na to wplywu ?

Też mi to przyszło do głowy, ale awaria została usunięta, a na itch.io nadal nie da się zalogować. Chyba, że poszła jakaś profesjonalna poprawka, która na stałe coś zepsuła. szeroki uśmiech

Tylko, że arturB miał z tym problem znacznie wcześniej (chyba pisał na forum)... Ja byłem ciągle zalogowany z "dawnych czasów", więc nie wiem.
[#7] Re: Wayfarer 11.0

@Kwiatki, post #5

Przecież po to internet został wymyślony jako zdecentralizowany na wypadek zagłady świata, żeby teraz go scentralizować do kilku firm z USA

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2025 16:10:39 przez Sventevith
3
[#8] Re: Wayfarer 11.0

@Sventevith, post #7

Na szczęście są płyty z serii "Aminet".
3
[#9] Re: Wayfarer 11.0

@Sventevith, post #7

Bardzo ciekawa uwaga z którą się właściwie zgadzam.
Na przełomie wieków dosłownie cudem udało się uniknąć przemiany internetu w "WINternet" i przejęcia go przez jedną firmę. A teraz pod spodem, po cichu zachodzi podobny proces. Ech, ten XXI wiek...

Zawsze powtarzam, że ja się za późno (i w niewłaściwym miejscu) urodziłem. W 2025 roku powinienem kończyć żywot i całą tę dzisiejsza informatykę już tylko obserwować z fotela sędziwego staruszka w jakimś domu spokojnej starości. szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2025 16:59:03 przez MDW
1
[#10] Re: Wayfarer 11.0

@MDW, post #9

Zamiast wielu serwerów irca mamy Discorda, zamiast forów mamy Redita etc. Świat dąży do monopoli i często dla ludzi jest to wygodne. Chodź od czasu do czasu nowe rewolucje i okresy pionieròw obfitujące w dużą konkurencję warto w takich okresach wziąć udział bo to fascynujące. Czasem jest neo renesans jak teraz w Ami świecie mamy wysyp różnych rozwiązań obecnie - ciekawe czasy.
3
[#11] Re: Wayfarer 11.0
Wygląda jakby w Wayfarer nie pokazywały się takie typowe dymki pomocy dodawane do elementów UI. Nie znam się na webowym programowaniu, ale gdy dodam do jakiejś labelki:
label.title = "help text";
label.style.cursor = "help";

to po najechaniu na tę labelkę wskaźnikiem myszy, zmienia się on na taki ze znakiem zapytania (czyli jest to wykrywane), ale dymek z tekstem "help text" się nie pojawia. Dla porównania - na aktualnej wersji Safari dla iOS się pojawia. Ktoś webowo ogarnięty może się orientuje jak to wygląda? A może ktoś widział jak takie dymki z podpowiedziami (zwane czasem "tooltip") gdzieś się się pojawiały żebym mógł sprawdzić czy na Wayfarer tam działają?

Jeżeli nie da się tego jakoś zrobić to będę musiał wykombinować inne podpowiedzi w tym co robię, bo zależy mi na tym żeby działało na Wayfarer.

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2025 13:43:41 przez MDW
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem