@miniek, post #1
Szukam też sprawdzonej przejściówki na VGA — możecie coś polecić?
No i zastanawia mnie, czym dokładnie jest to całe „PiStorm”. Z tego co czytałem, to wygląda na turbo na sterydach. Czy ten sam zestaw z A600 działa również w A1200?
@miniek, post #1
Rozważam też zakup AmigaOS 3.2.3 + „Kickstart ROM Amiga 600”(https://programatory.archi-tech.com.pl/pl/p/AmigaOS-3.2.3-Workbench/331)
tylko nie wiem, czy w zestawie jest fizyczna kość ROM
@_DiskDoctor_, post #3
@tlx, post #11
@tlx, post #11
@Sventevith, post #14
@miniek, post #1
@Jacques, post #7
Rozważ też XT Turbo - tania dopałka z wieloma funkcjinalnościami, nadal w klasycznym klimacie i dająca pełną kompatybilność
Czy dokupując PiStorm do Amigi 600 muszę mieć rozszerzenie Chip RAM itp.? Czy wystarczy tylko ‘Golas"?
Warto dodać i rozszerzyć do 2mb. Jest fajna karta PiggyBackNot v3
Jeśli zamówię PiggyBackNot! v3 [RGB2HDMI] z Raspberry Pi Zero, czy to już daje jakieś turbo?
So czego jest potrzebny przełącznik HDMI ?
To jest śmieszne.. zamiast ułatwiać sobie życie to powoduje dodatkowe problemy.. Do A600 - 2 mb chip, dodatkowy ram i starczy.
Wkłada się gotowy system cafeineos
ale z tego co pamiętam to przy 68000 nie dziala wyjscie do systemu z gier whdload i trzeba resetować za każdym razem
@Sventevith, post #19
@Sventevith, post #19
Wiem czym jest PiStorm tylko po co przełącznik HDMI ?
Jeśli masz RGB2HDMI i Pistorma to masz dwa wyjścia video. Jedno natywne Amigi wychodzące przez RGB2HDMI, a drugie z Pistorma gdy używasz RTG. Switch HDMI pozwala na wygodne przełączanie się pomiędzy źródłami obrazu.
Monitory maja po kilka wejść cyfrowych to co za problem przelłączyć na monitorze ?
@QkiZ, post #18
@kaka, post #24
Moim zdaniem nie ma sensu do A600 nic więcej niż max 020.
Natomiast ja mocno polecam zakup ImpBoxa
No ja tez mam jedno hdmi ale jest jeszcze dvi :)
@QkiZ, post #26
RGB2HDMI i Pistorm dają sygnał HDMI więc jakiś adapter musiałby wejść pomiędzy
Moim zdaniem nie ma sensu do A600 nic więcej niż max 020.
@snifferman, post #27