[#1] LZx
Jak rozpakowac plik "DOpus417pre21.lzx..lzx" jakie komendy uzyc i jakei trzeba miec programy??
[#2] Re: LZx

@Nowy, post #1

Jaki masz komputer i system operacyjny?
[#3] Re: LZx

@Kitech, post #2

komputer amiga 1200hdd ,3.0 kick start,workbench 3.1.
[#4] Re: LZx

@Nowy, post #1

Na przykład program LZX.

[#5] Re: LZx

@Nowy, post #3

Potrzebujesz pliczku lzx (do ściągnięcia np. z: http://qkizmonster.webpark.pl/). Doskonały jest też GUIArc, do ściągnięcia z tej samej strony. Można również skorzystać z MiraWizARC (do ściągnięcia z np. z Aminetu). Ja to robiłem tak: pliczek lzx miałem w tym samym katalogu co plik do rozpakowania; dwuklikałem na lzx; pojawiało się okienko i tam pisałem "lzx x nazwa_pliku.lzx" (nie jestem pewien x). Szybciej chyba by było skopiować pliczek lzx do C; dwukliknąć na pliku do rozpakowania i z przodu dopisać w okienku lzx x.
Trzymaj się.
Mam nadzieję, że za bardzo nie pomieszałem.

[#6] Re: LZx

@Kitech, post #5

wszystko fajnie tylko ze nie moge sciagnac tego lzx??
[#7] Re: LZx

@grxmrx, post #4

Ok sciagnalem ten program ale nie chce mi i tak rozpakowac mimo tych komend co podaliscie?
[#8] Re: LZx

@Nowy, post #7

eee... powiedz mi jak to robisz
wystarczy podać komedę "LZX X gra.lzx" w Shellu (w katalogu tam gdzie masz tą grę), albo jeśli masz newiconsy, wejść do prefsów/env/sys gdzie masz zapisane domyślne ikonki, zmienić ikonkę lzx aby uruchamiała się domyślnie z lzx (wpisz tam "lzx x"). Bez cudzysłowiu

[#9] Re: LZx

@Nowy, post #7

Nie mam teraz jak sprawdzić, ale coś mi świta, że składnia powinna być: lzx -x nazwa_pliku.lzx (że niby "-x" a nie "x"). A próbowałeś tego GUI?
[#10] Re: LZx

@Nowy, post #1

Na poczatku przegraj plik do RAM:
Teraz zeby nie dostac oczopląsu, zmien nazwe archiwum lzx tego dopusa Dopusa4, na np. d.lzx
Poz mianie nazwy wpisz z Cli/Shella taka komende
c:lzx x ram:d.lzx ram:

Wtedy program rozpakuje sie do RAMu

PS. oczywiscie w tym przypadku LZXa musisz miec w katalogu C:
[#11] Re: LZx

@Nowy, post #7

W przypadku parametru X trzeba podaę miejsce gdzie wypakowac.
Skopiuj lzx do katalogu C, spakowany plik do ram dysku, uruchom shella.
Ustaw go na ram dysk, komenda RAM: i potem wpisz lzx e nazwa_pliku.lzx.
To zadziala.
[#12] Re: LZx

@Radoslaw, post #11

Tez dobry sposob, znam pare takich "burakow" ze nie mam pojecia ( ), co autor mial na mysli i niestety dziala mi cos, tylko "bezposrednio z katalogu w ktorym sie jest"
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem