[#1] A600 ROM Switch
Witam, kupiłem niedawno Amige 600 i mówią delikatnie nie wszystko w niej działa jakbym się tego spodziewał. Mam tam zamontowany przełącznik ROM'ów 1.3/3.1 - o ile w pozycji 3.1 Amiga się włącza i mogę pracować, o tyle przełączenie jej w tryb 1.3 nie daję żadnego efektu. Komp się nie bootuje. Czarny ekran i koniec. TUTAJ znajduje się foto w jaki sposób jest to zamontowane. Jeżeli montaż jest prawidłowy, to macie jakieś propozycje dlaczego to nie działa? A jeżeli nie, to czy ktoś może mnie poistruować, jak to przerobić, aby całość działała? Mam w tej Ami jeszcze rozszerzenie 9,5MB Fast (na procku) oraz 1 MB CHIP (pod klapką).
[#2] Re: A600 ROM Switch

@ITU, post #1

Drugi pin musi być podłączony odpowiedzialny za rom 1.3 jest ostatni górny widać to na foto u artiego bo on sprzedawał identyczny rom.
[#3] Re: A600 ROM Switch

@miro_78, post #2

Dzięki za naprowadzenie, okazało się, że poprzedni właściciel źle przylutował kabel na przełączniku (są tam 2 rzędy "pinów") przełącznik 3.1 był przylutowany do górnego rzędu, a 1.3 do dolnego, natomiast kabelek łączący się z kostką ROM również był podpięty do górnego rzędu.

Po przelutowaniu kabelka od 1.3 do górnego pinu (gdzie widać było był wcześniej przylutowany) wszystko działa. Mam już ROM 3.1 i 1.3 :)
[#4] Re: A600 ROM Switch

@ITU, post #3

Odświeżę nieco temat. Mam zamiar w amidze pozbyć się modulatora, aby w jego miejsce zainstalować wyjście on Indovision ECS. Tylko de modulatora mam przylutowany kabel od podwójnego kicka. Jeżeli zdemontuję modulator, to gdzie wówczas przelutować ten kabelek?
[#5] Re: A600 ROM Switch

@ITU, post #4

Pierwsze lepsze źródło 5V
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem