[#16]
Re: Karta ethernet amiga 1200
@Tomski,
post #7
Jeszcze nie sprawdziłem wszystkich opcji ani nowych sterowników prism 2.4, dziś wieczorem mam zamiar sprawdzić kartę Speedtouch 110 w PC.
Mam pytanie czy przy zewnętrznym zasilaczu 200W, podłączonym tylko do standardowego gniazda zasilania A1200 nie trzeba aby podać dodatkowo napięcia na port PCMCIA? Mam Blizzarda PPC który działa stabilnie i płytę rev 2B bez fixów.
Wyciągnąłem A1200 po roku leżakowania i od razu powstały problemy.
Wcześniej używałem WiFi Thomsona na sterownikach prism2 (starych), wifi miałem niezabezpieczone i nawet nie zastanawiałem się nad siłą sygnału bo net na ami chodził jak trzeba, ale używałem go tylko kilka godzin. Nie miałem ani cardpatch ani cardreset.
Przez ostatni weekend walczyłem z routerem i konfiguracją genesis. Dość częste zwiechy genesis, karta działała mniej więcej co dziesiąty raz, i mimo pokazywania siły sygnału w okolicach 65% czasami nie udawało się połączyć.
Wczoraj wieczorem zauważyłem że siła sygnału spada systematycznie aż osiągnęła 17% przy obok ustawionym routerze z anteną 12dB.. i teraz ami nie chce się łączyć z netem wcale, mimo że router Minitar MWGAR ją widzi.
Czy ktoś miał podobne problemy? Napiszę co dalej po przetestowaniu karty w PC