kategoria: Sprzęt
[#1] Przejściówka VGA-RGB
Chcę podłączyć moją Ami do monitora lcd. Chcę kupić przejściówkę VGA-RGB. Czym się różni ta od tej? Ta druga (poza tym że jest droższa) ma tajemniczy układ buforujący obraz. Po co to? Warto dawać 2 razy więcej? Dodam, że monitor chcę dopiero kupić i będzie to prawdopodobnie jeden z tych monitorów które wyświetlają 15kHz, mimo że specyfikacja twierdzi co innego. Czy ten układ buforujący obraz wpłynie w jakikolwiek sposób na obraz? (np migotanie interlace)
[wyróżniony] [#2] Re: Przejściówka VGA-RGB

@Lorak, post #1

Ale ta pierwsza służy do czego innego - podłączenie mikrowitka do wyjścia karty graficznej lub scandoublera. Powinieneś kupić to drugie albo sam sobie polutować kabelek.
[#3] Re: Przejściówka VGA-RGB

@Jenot, post #2

Fakt, nie doczytałem:/ Nie było pytania
[#4] Re: Przejściówka VGA-RGB

@Lorak, post #3

Ale pamiętaj, że z taką przejściówką to Ty będziesz mógł działać tylko w trybach DBLPAL lub DBLNTSC.

Lepszym rozwiązaniem było by moim znaniem coś takiego: tekst pod linkiem

Jednakże cena jest wyższa i musiałbyś posiadać monitor z wejściem minimum DVI. Wtedy podpinamy kabelek z HDMI na DVI i gotowe.
[#5] Re: Przejściówka VGA-RGB

@Lorak, post #3

Ta przejściówka jest obowiązkowa do A4000 jak masz A1200 to wystarczy taka prosta za kilkanaście złotych.

Pozdrawiam
[#6] Re: Przejściówka VGA-RGB

@gilban, post #4

Z tym, że za pomocą tego chyba nie popracuję w trybach 640x480. Inna sprawa, że muszę kupić 2 monitory więc dodatkowe koszta są mi dosyć nie na rękę;)
[#7] Re: Przejściówka VGA-RGB

@RadoslawF, post #5

Dzięki za informację. Już chciałem ją kupować, z tym że tej zwykłej nie ma w efunzine, a ja jestem lutowniczym kaleką;) Wystawię ofertę na Giełdzie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem