[#1] Złacze zasilania Amiga 2000
Czy ktoś z was orientuje się gdzie można dostać 14 pinowe złącze zasilania amigi 2000? Chciałbym sobie machnąc przelotkę na zasilacz atx bo oryginalny supply już nie wyrabia przy mojej doposażonej Amidze.

Benedykt Dziubałtowski
[#2] Re: Złacze zasilania Amiga 2000

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Ja myślę żebyś popytał w Elboxie. Oni najszybciej coś wyczarują.
[#3] Re: Złacze zasilania Amiga 2000

@gilban, post #2

Wątpię. Oni nie robili nigdy żadnych akcesorii dedykowanych amidze 2000

Benedykt Dziubałtowski
[#4] Re: Złacze zasilania Amiga 2000

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

Wrzuć fotkę gniazda zasilania i jej wymiary.
Coś się pokombinuje.
[#5] Re: Złacze zasilania Amiga 2000

Pasujące wtyczki (tyle że krótsze, zdaje się 4-8pin) można dorwać na szrotach ze starych centralek LPG, alarmów i sterowników centralnych zamków, ewentualnie odetnij ze swojego zasilacza (zawsze można zlutować na nowo).
[#6] Re: Złacze zasilania Amiga 2000

@LeszczAmiga, post #4

Fotka jest np TUTAJ. TUTAJ jest pinout. Wymiary podam jutro.

Benedykt Dziubałtowski
[#7] Re: Złacze zasilania Amiga 2000

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

[#8] Re: Złacze zasilania Amiga 2000

@binmoder, post #7

Podawałem to kilka postów wyżej :)

Tak swoją drogą po co tam jest napięcie -5v oraz 2,7v??

Benedykt Dziubałtowski
[#9] Re: Złacze zasilania Amiga 2000

@Benedykt Dziubałtowski, post #8

-5V nie wiem, widocznie do czegoś służy natomiast te 2.7V jest błędnie opisane powinno być POWER GOOD (informacja dla płyty głównej, że wszystkie napięcia z zasilacza są ustabilizowane) jak ma to miejsce w zasilaczach PC AT/ATX. W niektórych zasilaczach jest to 3.3V, 5V no i czasami 6.8V.
[#10] Re: Złacze zasilania Amiga 2000

@superbonio, post #9

POWER GOOD

Eh, Panowie żadne POWER GOOD, ani żadne 2.7V. Ten pin w A2000 to jest sygnał TICK, którego nie ma w PCtowych zasilaczach.

Na szczęście, w większości przypadków można się obyć bez tego sygnału przestawiając zworkę (w A2000 chyba J200). Wtedy sygnał jest generowany na płycie głównej, a nie brany z zasilacza.

Poza tym tutaj znalazłem schemat układu za pomocą którego można wygenerować ten sygnał.

Ostatnia aktualizacja: 24.08.2012 23:39:07 przez strim
[#11] Re: Złacze zasilania Amiga 2000

Ja użyłem wtyku z zasilacza komputera HP VECTRA VL klasy Pentium II (desktop) nie pamiętam dokładnego modelu. Wystarczyło 1 pin przełożyć w samej wtyczce pasowała niemal idealnie, kolory kabli inne ale to pryszcz.

Komputer wyglądał dokładnie tak, fotki samego zasilacza nie znalazłem :

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2012 13:05:34 przez companiero
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem