Wczoraj zaintslowałem w swojej A4000D przejściówkę z kartą CompactFlash 4GB. Ustawiłem dwie równe partycje po 1905MB i przekopiowałem wszystko z obu partycji HD (wierna kopia systemu). Był już późny wieczór, więc niczego już nie sprawdzałem tylko zostawiłem tak jak jest. Dzisiaj rano, odłączyłem HD, ustawiłem kartę Flash jako pierwsze urządzenie IDE, odpalam system i... GURU. Uruchamiam bez sekwencji startowej, CED i... GURU. Znowu bez sekwencji, newcli potem LoadWb i... GURU. Niemal wszystko wiesza natychmiast sprzęt (o dziwo odpala się File Master, HD ToolBox i nasze intro z Poznania :) ). Co robić? Jak żyć? :)
- wiesza się bo są błędy transferu i należy zmienić wartość w HD Toolboxie w polu Max Transfer? Na jaką? W polu Mask też coś zmienić? Czy wtedy dane będą już dobrze odczytywane, czy będę musiał przekopiować je ponownie bo pliki są i tak uszkodzone?
- dane i system są już stare, więc się tej nocy akurat...zepsuły ;)
Ale tak serio - co to może być? Amiga ma Kick 3.0 (potem ładowany jest 3.1 do pamięci) i procesor 060. System plików to FFS Int (sformatowany jako DC FFs).
H E L P!
Ostatnia aktualizacja: 24.09.2012 09:48:24 przez Deftronic/...