[#1] Napęd MO Fujitsu DynaMO 640 AI
Witam, czy napęd magnetooptyczny jak w temacie, zadziała z Amigą? Są potrzebne do tego jakieś sterowniki? Ten który mam, jest na port IDE.
[#2] Re: Napęd MO Fujitsu DynaMO 640 AI

@Nightmare777, post #1

A pecet jak go widzi ? Czy widzi go jako dysk twardy ? Czyli na poziomie biosu i zawartość, czy trzeba sterowniki ?

Jeżeli Amiga zobaczy go jak dysk twardy to zadziała, jeżeli nie to będzie problem.
[#3] Re: Napęd MO Fujitsu DynaMO 640 AI

@Nightmare777, post #1

[#4] Re: Napęd MO Fujitsu DynaMO 640 AI

@Nightmare777, post #1

U mnie dzialal na A2000 z GVP SCSI, z tego co pamietam to byla wersja na dyski 128MB. Potrzebujesz tylko kontrolera SCSI, no chyba ze sa tez wersje pod IDE, ale kiedy sie tym zajmowalem (~1995 rok) byly tylko pod SCSI.
[#5] Re: Napęd MO Fujitsu DynaMO 640 AI

@Don_Adan, post #4

Jest to wersja na kontroler IDE i jest widoczna w BIOS pod PC. Jeżeli mam zainstalowany w A1200 sterownik pod czytnik kart CF na PCMCIA, to dyskietka magnetooptyczna powinna zostać odczytana przez Amigę?

Nie doczytałem z linku od Norberta, jednak na Aminecie jest sterownik do tego napędu. Trzeba kupić jakąś dyskietkę MO na Allegro i sprawdzić, jak to zadziała z A1200 :)

Ostatnia aktualizacja: 21.10.2012 13:09:51 przez Nightmare777
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem