[#1] Zasilacz lekki ciezki A1200
Witam , w sobotni dzien moja Amiga 1200 odmówiła posłuszeństwa , czerwony ekran , guru, nagłe resety

i tym podobne cuda, byłem zawiedziony tym bardziej że Amiga jest po gruntownej restauracji nowe

kondensatory czyszczenie nowe podstawki pod rom , Ami była podłączona do zasilacza ATX

chciałem ją juz odstawić na bok i uruchomić inną A1200 zapasową , przedtem podłączyłem stary zasilacz

z Amigi 500 ciężki i Amiga ożyła winny był zasilacz ATX Amiga uzbrojona jest w GVP 1230 , Scsi

Pcmcia , HD 2,5 cala , ATX zdechł albo nie wytrzymał konfiguracji ma 13 lat

wypatrzyłem w Efunzine.com nowe zasilacze oryginalne do Amigi za 100 zl typu lekki

zastanawiam sie czy zainwestować w nowy oryginał czy kupić lepszej marki do 200 zł ATX ?

uciągnie taki lekki mój konfig? link
[#2] Re: Zasilacz lekki ciezki A1200

@Amibayer, post #1

Przechodziłem podobny temat.
Najlepiej kupić nowy ATX, i przerobić go na Amigowy. Wystarczy przylutować kabel od amigowego zasilacza i dorobić włącznik na linii PS ON - COM. Zwarcie tych dwóch linii powoduje włączenie zasilacza.
[#3] Re: Zasilacz lekki ciezki A1200

@Skiba, post #2

ja te linie zwarłem na stałe i włączam go na przełączniku "z tyłu" zasilacza.
[#4] Re: Zasilacz lekki ciezki A1200

@Skiba, post #2

Są takie, w których to nie wystarcza ale dobrze, że takowe są w mniejszości. Spotkałem mini zasilacz atx z CompaqaEN o mocy 145W, którego nie udało się uruchomić w ten sposób. Mam też inny Compaqa (230W), któremu wystarczyło zwarcie ps_on do masy i tyle.
[#5] Re: Zasilacz lekki ciezki A1200

@Amibayer, post #1

Sądzę że warto ten zasilacz wskrzesić. Dziś robią taki szmelc aby wytrzymał gwarancję.
Jeśli na tamtym zasilaczu amiga coś działa to na 99% masz do wymiany kondensatory elektrolityczne - koszt do 10 zł.
[#6] Re: Zasilacz lekki ciezki A1200

@Amibayer, post #1

Mam sprawny zasilacz od A500 (lekki) z uciętym kablem (ale zostawione kilkadziesiąt cm żeby dolutować kawałek z wtyczką). Ja mam ATX żeby zasilić dysk zewnętrzny/RAM. Jak chcesz to odezwij się na PM, oddam za koszty przesyłki i browara na jakimś party). ;)
[#7] Re: Zasilacz lekki ciezki A1200

@Skiba, post #2

tu jest taki poradnik, według którego ja zrobiłem zasilacz ze starego (rok 2000) ATX dla mojej Ami. Dzięki niemu zaoszczędziłem trochę forsy i czekania na kolejną przesyłkę. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem