Przede wszystkim dziękuję wam za pomoc
@RadoslawF
Używałem najnowszego prisma2v2, ale tak na wszelki wypadek wywaliłem go i zainstalowałem starszego
- nie pomogło
@Mordimer
SANA-II:
DEVS:networks/prism2.device port 0
Plik konfiguracji - puste
Ale skoro napisałeś że lepiej użyć nowszego sterownika to nie powinno być "C:setprism2defaults..."
w u-s i jeśli nie podam pliku konfiguracyjnego to skąd genesis weźmie ustawienia dla prism2?
Genesis ma zablokowaną większość portów.
Skąd wziąłeś to 356, może rzeczywiście muszę odblokować jakiś port do komunikacji z routerem?
W takim razie jaki port dla routera? Jest jakaś dokumentacja do tego?
Stosując się do wszystkich rad, na różne sposoby z różnymi sterownikami kombinowałem jak tylko
mogłem i niestety poległem. Zaczynam podejrzewać że to nie wina Ami i ustawień na niej tylko
coś nie tak z routerem, nie wiem może ta karta nie łapie zasięgu do routera - mam po drodze ze
dwie i pół ściany.
Zastanawiałem się czy jest jakiś program dla Ami który skanowałby eter w poszukiwaniu sygnałów
routerów w zasięgu i wyświetlał je?
@Kitech
A co pokazuje ipconfig /all z PieCa?
Nie bardzo wiem o co chodzi, możesz rozwinąć?
Poza tym nie mam komputera z windowsem w chacie, tylko Amigi i Maci ;p
Denerwująca jest też skompość dokumentacji do Genesis, nie mogłem znaleźć opisu co do czego w programie preferencyjnym, nie opisane są pozycje w menu ani w oknach... może coś mi umknęło a może nic nie ma.
Pomoc dla routera jest jeszcze gorsza, nie dosyć że opisane po łebkach to jeszcze po zrobieniu firmware
update stała się częściowo nieaktualna - niektórych pozycji już nie ma, a nowe są nie opisane...
Kurde, nie chcę winić całego świata za swoje lamerstwo ale po kilku dniach walki wymiękam na jakiś czas
bo mam dość, zagram w coś (został mi ostatni tor w Roadkillu do przejścia ;p) albo poczytam.
Jeżeli macie jeszcze jakieś rady to walcie śmiało i jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Ostatnia aktualizacja: 08.03.2013 00:44:02 przez Radek_Cz