[#1]
ACA 1232 030 128MB - problem.
Witam wszystkich.
Jakiś czas temu namówiłem ciotecznego szwagra, aby został amigowcem. Miał kiedyś (jako bardziej dziecko) CDTV i bardzo zapalił się do tego pomysłu. Pracuje zamagranicą i ma trochę kaski więc nabył droga kupna gołą (no prawie, bo z HDD 4GB od laptopa) amigę A1200 (płyta 2B, rom 3.0). Do tego za moją namową (oby mnie po trzykroć pokręciło) zakupił rozszerzenie jak w temacie. Po czym ja jako "fachowiec" (oby mnie po czterokroć pokręciło) dostałem za zadanie doprowadzić ją do szwagrowskiej używalności (jakiś system i oczywiście mnóstwo gierek w WHDLoad). Podmieniłem ROM na 3.1, popróbowałem pracy na kilku płytach głównych 1D4 i 2B.
Po przydługim wstępie: aby karta w 100% prawidłowo działała, to trzeba zrobić fix timing. Półtora tygodnia temu na stronie
link pojawił się nowy wpis z instrukcją, jak to zrobić. Akurat szwagier jest doświadczonym elektronikiem i twierdzi, że nie ma sprawy. Jednakże czy zupełnie przypadkowo ktoś z forumowiczów testował w/w kartę i ma jakieś spostrzeżenia?!
Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc (poprzelutowywać wszystko zawsze można trochę później).