[#1] Amigi 500 i modulator
Mam taki problem. Posiadam dwie Amigi 500, obie podłączałem do tej pory do telewizora przez Composite lub RGB i obraz był w porządku. Ostatnio zdobyłem modulator A520 i mam dziwny problem. Na jednej Amidze wszystko jest ok, natomiast na drugiej nie ma obrazu z modulatora (brak sygnału). Co może być przyczyną?
[#2] Re: Amigi 500 i modulator

@Tom3k, post #1

Brak napięcia +5v lub ewentualnie +12v na jednym z pinów na wyjściu RGB Amigi. Któreś z tych napięć (raczej +5v) zasila bebechy modulatora, jego brak spowoduje brak obrazu z modulatora.
[#3] Re: Amigi 500 i modulator

@altcomputing, post #2

Dzięki, sprawdzę jutro :)
[#4] Re: Amigi 500 i modulator

@Tom3k, post #3

Koniecznie podziel się tym, co wybadasz :)
[#5] Re: Amigi 500 i modulator

@altcomputing, post #4

Wreszcie udało mi się sprawdzić. Faktycznie był problem na RGB - uszkodzone gniazdo, ale na pierwszy rzut oka nie było to widoczne (ktoś się bawił od wewnątrz). Już jest ok :)

Ostatnia aktualizacja: 23.08.2013 10:16:28 przez Tom3k
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem