[#8]
Re: Amiga 500/500+ i internet.
@Azzorek,
post #7
Zakupiłem Plipboxa, paczuszka przyszła.
Teraz pierwsze wrażenie.
1. ) Sprzęt ładnie zrobiony, kabelek i wtyczka na serial solidne, nie lata to to, ładna naklejeczka o góry, ogólnie wizualnie fajna sprawa. Dobra robota Jenot

.
2. ) Widzę, że sprzęt wymaga zasilania (wcześniej kompletnie o tym nie pomyślałem). Najgorsze jest to, że jedyny zasilacz jaki posiadam to 12V 0,5A, co jest pewnie za słabe na to.
3. ) Pytanie do znawców tematu. Jak sprawdzić czy PlipBox działa przy wykorzystaniu PC? Najpierw chciałbym po prostu wiedzieć czy sprzęt jest sprawny. W moim PC nie mam portów RS232, tylko USB. Od Artiego słyszałem, że można przetestować programem Arduino, tyle po podłączeniu zasilania 12V 0,5A ten program nic nie wykrywa (do testowania mam tylko port COM1, który to port mam na płycie głównej w formie pinów). MOże trzeba wybrać odpowiednią "Płytkę" w menu "Narzędzia"? Jeśli tak to którą? Arduino Ethernet?
Nie wiem nawet czy prąd dopływa odpowiedni do Plipboxa, - przydałby się mały tunning, który wprowadzałby do urządzenia zwykłą diodę led informującą poprzez świecenie na zielono, że zasilanie jest ok, a np. na czerwono że zasilanie jest złe. Dioda nie świecąca - brak zasilania lub jest zbyt niskie.
Tyle na początek :) .
Pozdrawiam,
Azz
4.)
Ostatnia aktualizacja: 23.01.2014 12:48:09 przez Azzorek