@Radek_Cz, post #1
@Radek_Cz, post #1
@Radek_Cz, post #1
@mailman, post #5
@mailman, post #9
@amizet, post #10
Nie myślałeś mailman żeby zadawać użytkownikom prace domowe. (...)
@RomanWorkshop, post #13
@amizet, post #15
@Radek_Cz, post #16
@cholok, post #17
@cholok, post #20
Co do konwersji, to musisz samemu przeanalizować pliki i nagłówkiA możesz tak bardziej po polsku? Przeanalizować - masz na myśli jakiś hex edytor i szukać podobieństw w plikach glooma czy jeszcze coś innego?
a następnie samemu napisać program do konwersjiNie ma szans na to w moim wypadku.
2 pierwsze bajty nagłówka to być może id, ale też może być to period.A dało by się ręcznie dopisać/dokleić taki nagłówek do pliku raw?
Drugie 2 to długość fali w słowach. Reszta to dane raw.
@Radek_Cz, post #21
SampleZ nie rozpoznaje formatu pliku z samplem z Glooma, przy odgrywaniu słychać tylko szum i trzaski.
@Radek_Cz, post #21
Co do konwersji, to musisz samemu przeanalizować pliki i nagłówki
A możesz tak bardziej po polsku? Przeanalizować - masz na myśli jakiś hex edytor i szukać podobieństw w plikach glooma czy jeszcze coś innego?
@forge, post #25
@cholok, post #26
Następnym razem jak weźmiesz się takie rzeczy to uświadom sobie, że 99% gier nie używa ogólnie dostępnych formatówŻadnym tam miszczem nie jestem, ale akurat to wiedziałem. A wziąłem się akurat za Glooma, bo edytor do opanowania jest dość łatwy, a w związku z tym że nie mam czasu i siły na nic poważnego i że na eXecu jest fajny tutek to pomyślałem że coś sobie tam pokombinuję. I wszystko byłoby pięknie żeby nie te cholerne pliki z dźwiękiem. No ale jeśli gościom którzy zrobili Zombie Massacre się udało to dlaczego nie miałoby udać się i mi.