[#1]
CF/HDD przygotowanie na WinUAE
Witam.
Cos robię nie tak i nie wiem co
Uruchamiam WinUAE, dodaję kartę CD w czytniku na USB jako dysk, wkładam install.adf do flopa DF0 i uruchamiam emulator. Workbench startuje, wchodzę w "Install3.1" następnie w "HDTools" i w HDToolBox zmienieam linijkę SCSI_DEVICE_NAME=uaehf.device".
Uruchamiam HDToolBox. mam do wyboru tylko jedną opcje "change Drive Type", następnie klikam "define new...". w nowym okienku klikam "Read Configuration", później 2x OK i powracam do menu glownego HDToolBox, gdzie już mam wszystkie opcje aktywne.
Klikam na "Partition Drive" no i tutaj cos mi chyba nie działa
W czytniku mam wlozona karte 256MB w HDToolBox jak wejde do "Partition Drive" to pokazuje mi pojemność 256MB podzielone na polowe (Taka sugestia) ale jak klikam "OK" to chyba nic się nie dzieje, po wyjściu z HDToolBox, nie mam na pulpicie dh0, ani dh1 wiec nie mogę nic sformatować i w takim wypadku nie mogę przejść do instalacji WB
Dodatkowo powiem po co instaluje WB na 256CF, robię to po to, aby na CF przegrać pliki adf WB i później przegrać je na dyskietki, a następnie zainstalować WB na dysku SSD na mSATA (nie mam jak dysku podpiąć bezpośrednio do PC) stad tez musze instalacji WB i przygotowanie SSD wykonać na "żywej Amidze". Czy może mi ktoś wyjaśnić jak mam zmusić Amigę aby widziała cały dysk 64GB ? i jak powinienem przygotować sobie WB aby wszystko było OK ?
Napisze od razu, ze moja Amiga 1200 wyposażona jest w Blizarda 1260 +128MB RAM