kategoria: A1200
Wątek zamknięty
[#1] Obudowa A1200 nowa
Co myślicie żeby zrobić zbiorowe zamówienie na nową obudowę do A1200 z kickstartera, z tego co widziałem jest możliwość zamówienia 50 skorupek za jedyne 3300 ojro
Myślę że 50 sztuk by się rozeszło po ppa bez problemu, sam pewnie bym wziął ze 2 sztuki a przy takim zamówieniu każdy sobie może wybrać kolor :)
oczywiście do tej ceny dochodzą koszta wysyłki ale to też nie powinien być kosmos jak to podzielić na 50 chętnych
może by zrobić listę chętnych i zobaczymy jakie jest zainteresowanie
[#2] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #1

Pewno takie jak zasilaczami. Zglosi sie 5 osob i na tym sie skonczy. Bo reszty ludzi na to nie stac. Niestety jakie zarobki, takie amigowanie.
[#3] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #1

Jeśli mnie kalkulator nie myli to sztuka wyjdzie 265zł + przesyłki.
[#4] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #1

Calkiem ciekawy pomysl. Ja co prawda juz wsparlem ten projekt na 1 sztuke, ale widze ze jest opcja `Back this project`, wiec jakby jakims cudem bylo na ppa zapotrzebowanie na 48 sztuk to ja bede pisac sie na 2 sztuki w takim razie. Jednak szczerze watpie w to, ze to wypali ze wzgledu na stosunkowo wysoka cene.
[#5] Re: Obudowa A1200 nowa

@sordan, post #4

Back this project oznacza właśnie wspieranie projektu, nie wycofywanie się.
[#6] Re: Obudowa A1200 nowa

@Sokok, post #5

Racja. Nie bylem zalogowany. Po zalogowaniu mam `You pledged €99` i jest opcja `manage` i mozna tak czy owak zmienic albo sie wycofac.
[#7] Re: Obudowa A1200 nowa

@sordan, post #4

Fajne jest to że jak by była odpowiednia ilość zainteresowanych to w tej cenie można mieć jakikolwiek kolor np. czarny albo transparentny :)
a jak ktoś chce na własną rękę kupić i mieć tanio to w grę wchodzi tylko standardowy kolor

Ostatnia aktualizacja: 09.09.2015 11:23:42 przez QUAD
[#8] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #7

A no niestety 300 zł jak na polskie warunki to nie jest mało i mnie na to nie stać również.

Żeby chociaż w miejsca, gdzie się wkręca śruby, były fabrycznie wtopione metalowe gwinty, to może to jeszcze miało by sens. A tak to się kilka razy rozkręci i skręci Amigę i będzie po staremu, jak w oryginalnej obudowie.

W dodatku ja tak szczerze, to wolał bym mieć obudowę typu desktop do A1200 (czyli o wyglądzie Amigi 1000, czy 3000/4000. Gdzie miałbym wejście na 1 napęd optyczny oraz flopa typu gotek i jeszcze dysk twardy, najlepiej 3,5 cala (ale może się zostać i 2,5 cala). I klawiatura w zewnętrznej obudowie (podobnej do tej od A4000, lub Micronika), lub zwykła od PC. Dla mnie była by dużo bardziej praktyczna. Zasilacz też mógłby się w środku zmieścić.
[#9] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #1

Świetny pomysł, zamiast wydawać 79 ojro, tu wyszło by nam 66 ojro za jeden pełny zestw.
Tylko będzie problem, żeby zebrać 50 zamówień

Ja piszę się na 1 zestaw (w razie potrzeby jak by brakowało do 50 sztuk mogę wziąć 2 sztuki).
[#10] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #1

Warta uwagi jest co najwyżej wersja przeźroczysta. Jak ktoś chce mieć kolor to może oryginalną obudowę pomalować we własnym zakresie lub zlecić to fachowcowi.
[#11] Re: Obudowa A1200 nowa

@BULI, post #9

Wydac musisz 99 euro zeby dostac 1 sztuke. 20 euro licza za dostawe. A w przypadku 50 sztuk za przesylke rowniez kasuja 20 euro. Wiec roznica jest znaczniejsza. Zamiast 99 euro za sztuke byloby 66.40 euro + wysylka poczta polska juz w kraju zeby je rozeslac po ludziach.
[#12] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #1

Moi mili, ja się piszę na jedną obudowę :)
[#13] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #1

Wziąłbym 1 sztukę
[#14] Re: Obudowa A1200 nowa

@vojo, post #13

+1
[#15] Re: Obudowa A1200 nowa

@pabloz, post #14

chętnie kupie Wasze stare obudowy:)
[#16] Re: Obudowa A1200 nowa

@dez3, post #15

Ale to obudowa na nową płytę od Jensa :)
Taki nowy klasyk kupowany w częściach, średnio po 500 za element...
Może do 2020 się uda - nowa mysz juz jest dostępna ;)

Ostatnia aktualizacja: 10.09.2015 00:00:24 przez vojo
[#17] Re: Obudowa A1200 nowa

@dez3, post #15

Ja swoją kupuję do Keyrah. Aby mi śmigała na PC pod Linuxem
[#18] Re: Obudowa A1200 nowa

@p0su, post #17

ja byłbym chętny na 2 szt.
[#19] Re: Obudowa A1200 nowa

@zmiennik, post #18

no i już jest łącznie ze mną 10 chętnych :) a właściwie chętnych na 10 sztuk

Ostatnia aktualizacja: 10.09.2015 12:06:54 przez QUAD
[#20] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #19

Jeszcze tylko 40 sztuk..
[#21] Re: Obudowa A1200 nowa

@BULI, post #20

no i już jest łącznie ze mną 10 chętnych :) a właściwie chętnych na 10 sztuk

Pamiętajcie, że liczba chętnych na takie akcje jest odwrotnie proporcjonalna do mijającego czasu, w którym trzeba wyłożyć kasę :) Nie mniej trzymam kciuki, aby się udało, sam mam śnieżnobiałą obudowę od Petra, więc nie jestem zainteresowany,
[#22] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #1

Też jestem zainteresowany jedną sztuką.
[#23] Re: Obudowa A1200 nowa

@cossack, post #22

Jeszcze 39 sztuk..
[#24] Re: Obudowa A1200 nowa

@BULI, post #23

Hi Guys,

Regarding the case colors in the 50pcs pack, there is no problem.
We can mix multiple colors inside :)

For the shipping, i guess you can find a very good carrier in Poland that could pick up the cases in France and transport back to Poland for you.
You can always ask one of your local carrier.
When they ask you from which city/country: Strasbourg / France.
For volume : 50 cases is around 3 cube meter.

Ask for a proforma invoice, and then you can divide the price per 50, to know how much it would cost for each of you.

Very clever idea to gather all together for group buy :)

Cheers OK
Phil
[#25] Re: Obudowa A1200 nowa

@BULI, post #23

+1
[#26] Re: Obudowa A1200 nowa

@Dorian3d, post #25

Jak obudowy byly by w francji to bez problemu ogarne transport za pare złotych do polski, pracowalem jako kierowca a kumpel jest spedytorem i praktycznie ciagle sie jezdzi przez Francję.
[#27] Re: Obudowa A1200 nowa

@BULI, post #23

Ja przygarnę 4szt. 2 x Biała, niebieska oraz szara.
[#28] Re: Obudowa A1200 nowa

@Dorian3d, post #25

no to ja dwie
przezroczystą i czarną :)
[#29] Re: Obudowa A1200 nowa

@QUAD, post #1

Ja 2 białe jeśli takie są :)
[#30] Re: Obudowa A1200 nowa

@pong777, post #29

Już tylko 31 sztuk do końca.. No i transport z Francji jest do ogarnięcia
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem