[#1] Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file
Witam!
Potrzebuje jakiegos testowego amigowego wirusa plikowego (niewazne czy linker czy worm). Robie sobie portfolio i chcialem pokazac swojego Virus Slayera II w pelnej krasie ;) I nigdzie zadnego marnego wirusa na amige nie moge znalezc :)
Jakbyscie cos mieli to prosilbym o maila na siegfried2002[-at-]tlen.pl

Pozdrawiam serdecznie!

btw uae chodzi miodzio ;)
[#2] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Dran, post #1

No proszę- po raz pierwszy widzę, żeby ktoś prosił o wirusa:)

[#3] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Lord_10up, post #2

wysyłajta wysyłajta, tylko zeby xvs.lib to wykrywala ;)
[#4] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Dran, post #3

Posłałem dwa, Hitch-Hiker 4.11 i Smega :D
[#5] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Dran, post #3

A jak nie wykryje? ogień piekielny
[#6] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@mailman, post #5

wykryl :)

jestem z siebie dumny :)
swoja droga fajny byl hitchhiker i smeg ;)
[#7] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Dran, post #6

Mi jakiś czas temu jakiś virus rozwalił twardziela, może takiego virusa chcesz??

[#8] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Lord_10up, post #2

Może kolega chce go przerobić na PC-Version?
[#9] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Arbuz, post #8

Przydałby się. Na początek ponagrywałbym go na wszystkie grzyby z okolicznych kawiarenek internetowych by sprawdzić czy działa (virus uruchamia się i niszczy HDD przy włączaniu KOmputera bo wpisuje się do Startup-sequence i póżniej do RDB dysku czy jakoś tak w każdym razie nie da się go usunąć z Hardego siedzi na nim po dziś dzień a szkoda mi dysku bo fajny był:(
Aha, virus zajmuje chyba 15kb, jest w dwóch plikach, skąd go mam przemilczę, ale ta osoba która mi go podesłała chyba wie że to o nią chodzi...

[#10] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Orson, post #9

Niemozliwe ze nie da sie tego wirusa usunąc.
Podeslij dysk to sie z nim rozprawie :)
[#11] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Norbert, post #10

Prześlę ci ten dysk mailem:) będzie lepiej niż polską pocztą, która to przesyła paczki priorytetowe po dwa tygodnie i jeszcze pogięte, zmiażdżone, oplute, wilgotne itp.

Z dyskiem jest sprawa taka:

sformatowałem go w WB (na a600) w FFS interernational. Obie partycje są puste i teoretycznie można na nich coś nagrać. Ale gdy próbowałem w HDtoolbox zmienić ustawienia partycji czy zmienić praktycznie cokolwiek, kliknięcie na SAVE CHANGES TO DRIVE powoduje wyświetlenie komunikatu "error 27" i oczywiście zmiany się nie zapiszą.

Virus jest z roku 1994 (aż dziw że działał na a1200 030/28 bo właśnie na niej zepsuł HDD) mam nadzieję, że ten kto go napisał dawno wącha kwiatki... A ten kto mi go wysłał....

[#12] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Orson, post #11

A probowales "przemielic" HDD pod jakims pecetem czy innym jablkiem?
[#13] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Andrzej Drozd, post #12

Twardy jest 2,5" i byłby z tym kłopot...

[#14] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Orson, post #9

Gorzej będzie jak wróci w lepszej wersji przerobiony przez grzybiarza i rozwal i dyski np. w moim Pegu. Aż strach myśleć
[#15] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Orson, post #13

No to jezeli juz naprawde nie masz dostepu do laptopa, to...rozkrec dziada i talerze potraktuj magnesem. Oczywiscie na swoja odpowiedzialnosc i stosunkowo z duzej odleglosci. Jak nie rozumeme to sila dziada wywalisz z dysku.

PS. Nigdy tego nie robilem i nie wiem jakie beda efekty. No ale jezeli nparawde nie ma dostepu do laptopa i dysk ma i tak isc do kosza...albo go lepiej pusc komus na Allegro z informacja "nie dla Amigi" :P
[#16] Re: Potrzebuje jakiegos wirusa link lub file

@Orson, post #13

przelotka 2.5<>3.5 cala kosztuje 10 zł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem