kategoria: A600
[#1] Naprawa Amigi 600 w Warszawie - gdzie?
Czy w Warszawie można oddać do naprawy Amigę - jakiś serwis albo warsztat elektroniczny z doświadczeniem? A600 startuje, przechodzi szary, potem jasno szary ekran, biały i jeszcze raz biały a potem czarny i restart. Dioda Caps Lock mruga raz więc wygląda, że większość rzeczy działa. Podpiąłem dobry zasilacz, klawiaturę i FDD z drugiej amigi. Zamieniłem też kickstart - na pewno jest dobry. Klawiatura wymaga naprawy dwóch zewnętrznych ścieżek na taśmie ale to może uda mi się zrobić samemu lakierem grafitowym. Sama płyta wygląda OK przynajmniej bez mikroskopu - kondensatory nie wylane ani nie spuchnięte. Wersja płyty 1.3 (A600HD)
Ma ktoś może na zbyciu działający podkład pod klawiaturę do A600 (zielony) - jakby nie udało mi się tego naprawić lakierem?
[#2] Re: Naprawa Amigi 600 w Warszawie - gdzie?

@jimmy, post #1

Amiserwis (na Batorego) może ?
[#3] Re: Naprawa Amigi 600 w Warszawie - gdzie?

@jimmy, post #1

nie polecam lakieru grafitowego do tych zadań, lepiej zapłacić więcej i kupić coś na bazie srebra. Na allegro masz niewielkie ilości w cenie kilkunastu złotych.
[#4] Re: Naprawa Amigi 600 w Warszawie - gdzie?

@konrad_0x42, post #2

Ja bym polecił Infoserwis raczej (pan Zbigniew Mońko). Może dojechać do domu, lepszy z nim kontakt, aniżeli z "Amiga s.c.".
[#5] Re: Naprawa Amigi 600 w Warszawie - gdzie?

@Hexmage960, post #4

Super - dzięki za wskazówkę. Do amiserwis pisałem w poniedziałek z prośbą o wycenę wymiany kondensatorów - zero reakcji. Spróbuję z Infoserwisem zwłaszcza, że mieści się niedaleko ode mnie.
[#6] Re: Naprawa Amigi 600 w Warszawie - gdzie?

@jimmy, post #5

jak przeczytali, że to raptem lowendowa A600 a nie jakaś stacja robocza A4000 'na bogato', to stwierdzili, że nie zarobią na takim kliencie. Smutne, ale prawdziwe.
[#7] Re: Naprawa Amigi 600 w Warszawie - gdzie?

@charliefrown, post #6

To im się nieźle musi wieść skoro mogą przebierać w ofertach - wymiana kondensatorów to przynajmniej 100-150 zł, naprawa też pewnie ze 100 zł. Raczej myślałem, że zwinęli interes bo chyba nie ma aż tak dużego rynku napraw samych amig.
[#8] Re: Naprawa Amigi 600 w Warszawie - gdzie?

@jimmy, post #1

Zadzwoń do Pana Macieja pod 601-225-062 i zapytaj czy jest w stanie pomóc. Mozna też się przejść do jego serwisu jeśli masz blisko - Słupecka 3.

Pozdraiwam,
SokOK!
[#9] Re: Naprawa Amigi 600 w Warszawie - gdzie?

@jimmy, post #5

Na PH rozmawiałem z (nieobecnym jeszcze tutaj) kol. Leopoldem, który A600 tam właśnie naprawił. Może trzeba zadzwonić ?
[#10] Re: Naprawa Amigi 600 w Warszawie - gdzie?

@konrad_0x42, post #9

Możliwe - czas odpowiedzi jest też pewną formą oceny usługi. Dziękuję Wam wszystkim za informacje - będę wydzwaniał do wskazanych miejsc. Tą uszkodzoną amisię dostałem w swoje łapki dopiero wczoraj wieczorem więc pośpiechu nie ma.
[#11] Re: Naprawa Amigi 600 w Warszawie - gdzie?

@jimmy, post #10

kol Eryk "Blizzard" ma serwis laptopów i amig na ul. Conrada
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem