Witam wszystkich serdecznie!
Jako, że od trzech miesięcy jestem szczęśliwym użytkownikiem A500 z kickstartem 1.3 i nieśmiertelnym 1MB RAMu

, myślałem sobie ostatnio, że chętnie poużywałbym z nią dyskietek 5,25". Trudno może byłoby mi powiedzieć, czy ma to jakiś większy, bardziej racjonalny, sens - słyszałem, że przy zmianie dyskietek trzeba używać komendy DISKCHANGE, a same dyskietki ponoć łatwo było uszkodzić - ale przyznaję, że odkąd dowiedziałem się o istnieniu takich, zawsze chciałem ich poużywać (jak w domu pojawił się pierwszy pecet to miałem okazję używać tylko dyskietek 3,5"). Prawdą jest zresztą, że dyskietki 3,5" są znacznie wygodniejsze w użyciu, chociażby dlatego, że są od razu wykrywane przez Ami. Mimo, że 5,25" są nieco mniej wygodne od tych tradycyjnych, nie stanowiłoby to dla mnie jakiegoś ogromnego problemu, być może znany czasem jestem z utrudniania sobie życia

ale to głównie dlatego, że uwielbiam te wszystkie starocia.

Czasami nie wyobrażam sobie bez nich świata.

Ciekawy po prostu byłem, czy taką stację dyskietek, powiedzmy, dla przykładu, nawet Commodore A1020, czy podobne, które dadzą się podłączyć pod port DISK DRIVE, da się gdziekolwiek u nas w kraju dostać? Wybaczcie, jeśli jestem zbyt niedoinformowany w temacie (np. gdzie szukać) - w sumie jestem dosyć początkujący w temacie kupowania wszelkiego AmiSprzętu.
Pytanie zadaję właściwie bardziej z czystej ciekawości, chociaż, gdyby była gdzieś jakaś oferta to chętnie bym się nad nią zastanowił.
Pozdrawiam!
P.S.: Ostatnio nie sprawdzałem, ale swego czasu na Alledrogo sprzedawali pudełka po dziesięć nowych dyskietek 5,25"! Ale nie były najtańsze, wychodziło gdzieś około 50zł za jedno.

Ale, w sumie, czy to dziwne? Chyba już od dawna ich nie produkują...