[#27]
Re: A1200, Zorro III Micronik i sprawa DMA
@Pinto,
post #25
To bedzie dosc problematyczne. Troche sie napracowalem aby powiginac "nozki" pozostale po oscylatorze 50 (troche pomyslalem, nie wiem czy dobrze, ale nie odwazylem sie odlutowac czegokolwiek, z BPPC, majac tak slaby sprzet i mysli typu "w goracej wodzie kapany). Tak wiec obcialem "nozki" z kwadratowego oscylatora 50, wygialem i obcialem w odpowiednim miejscu w prostokatnym 80 i dolutowalem. Oczywiscie karta nie wejdzie juz do zadnego desktopa (tylko aktualnie bo mozna to zmiebnic), ale w Infinitv, po wylamaniu jednego plastiku wszystko gra. Raz jeszcze, pozniej odwazylem sie na pewna modyfikacje - nie uwierzylem ze BPPC nie zadziala z oscylatorem 100 MHz (w tym przypadku 97,7). I nie zadziala, karta sie oczywiscie nie zepsula (mimo ze postapilem tak, "wredna" transformatorowka, zamiast tak jak na poczatku zwykla lutownica). Tak czy inaczej BPPC dziala mi po kolejnym przylytowaniu 80-tki (tez transformatorowka) juz pare lat, i nie zamierzam nic wiecej z nia robic robic. No, poza wlasciwym uzywaniem ;)
Tak czy inaczej tylko w Apollo mam podstawke pod oscylator, to tam moge wlozyc jakikolwiek oscylator. Aktualnie jest 97,7 i karta dziala niezle :)