[#1] Plik konfiguracyjny do File Mastera 3.2 Beta 3
Nie są to jakieś powalające na kolana ustawienia, ale dla tych, którym po prostu nie chce się bawić w ustawiania tego menedżera plików może będzie w sam raz. Kolory i funkcje są pewnie kontrowersyjne, ale jak wspomniałem plik jest dla leniwych i niewymagających . W każdym razie ja też nad tym długo nie siedziałem. Wygląda tak:

Do ściągnięcia stąd: fm.prefs

Wystarczy skopiować do katalogu z programem. Zaś sam program do ściągnięcia jest z Aminetu: NewFilemaster (3.2 Beta 3)

Ustawiona jest czcionka RAfallback, której nie dołączam, bo zdaje się jest składnikiem Workbencha 3.9 (wolę się nie narażać, bo co poniektórzy są bardzo wrażliwi na punkcie amigowego kopyrajtu ). Nie jest może najpiękniejsza, ale zależało mi na jak najdłuższych nazwach plików na standardowym Hiresowym ekranie i pod tym względem mnie satysfakcjonuje OK
Kto chce, niech bierze, a kogo oczy bolą niech odpocznie od komputera szeroki uśmiech
[#2] Re: Plik konfiguracyjny do File Mastera 3.2 Beta 3

@Umpal, post #1

Kolorki ładne szeroki uśmiech
Na systemie 3.1 się uruchomi poprawnie?
Bez czcionki ruszy na jakiejś domyślnej?
[#3] Re: Plik konfiguracyjny do File Mastera 3.2 Beta 3

@Vato, post #2

Tak, bez problemu się uruchomi. Do tego są wersje dla procesorów już od 68000 (czuć na nich brak mocy, lub jak kto woli - ciężkość biblioteki bgui, ale bardzo go lubię obok starego, ale wciąż szybkiego do chwilowych zastosowań FM'a 2.2).

Właśnie sprawdziłem i bez wyżej wspomnianej czcionki program uruchamia się bez żadnego komunikatu z domyślną (u mnie jest to Topaz).

Nie wspomniałem, ale konfigurator programu ma jakiś błąd i nie da się edytować przycisków Copy oraz Copy As. Miałem pisać w tej sprawie do Christiana Kummerowa (on kontynuuje prace nad FM'em), ale jakoś się nie zebrałem...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem