[#1] GURU Meditation
Proszę o pomoc, mam problem i nie wiem co może być przyczyną :( NA A1200 FAST-ATA, 040/33 32 RAM itd. Przy starcie systemu lub po wgraniu w losowych momentach następuje zwis i Guru nr 80000002. Wiem że to jest "Bus error". Ale mam pytanie czy to nawala FAST-ATA (stosunkowo nowa) czy dyski ? (dość stare) czy coś innego ?

[#2] Re: GURU Meditation

@elt, post #1

Czy ta 040/33MHz czasem sie nie grzeje za mocno? A moze ATA3.driver nieodpowiedni??

[#3] Re: GURU Meditation

@Lokaty, post #2

Podmieniałem na 040/25 i to samo. A ata3.driver działał. Cała Amiga miesiące długie bezproblemowo działała.
A teraz mam też guru 80000004, na zmianę z 80000002

Ostatnia modyfikacja: 19.01.07 21:14
[#4] Re: GURU Meditation

@elt, post #3

Hmmmm, a moze sie FastATA na plycie poluzowala??

[#5] Re: GURU Meditation

@elt, post #3

Spróbuj wszystko podociskać FastATA ma swoje kaprysy, nie lubi wstrząsów ;) Choć pewnie już to zrobiłeś... Uruchom goły system, może masz jakiś softwarowy syf ;)

Ostatnia modyfikacja: 19.01.07 21:21
[#6] Re: GURU Meditation

@elt, post #1

Z poczatku myslalem ze chodzi o taka firme ;)

Hmm moze byc tak za karta ma zbyt malo pradu.sprawdz czy gdzies sie nie grzeje.jak mozesz odlacz niepotrzebne urzadzenia,zostaw tylko karte hdd.
Takie bledy to czesto wina braku zasilania.co do faty to sie nie znam bo nie mialem.

przy starych dyskach nie ma prawa sie guru pokazac bo to caliem inna bajka.
Jestes pewien ze nic w systemie nie ruszales,dogrywales.sprawdz chocby po dacie pliku(TM),moze jakas latka,nowsza wersja czegos etc.

[#7] Re: GURU Meditation

@elt, post #1

Tez jestem za slabym kontaktem. Podociskaj wszystko.
chyba, ze... zmieniales ostatnio setpatch?! wtedy poszukaj tu problemu (040 sa bardzo kaprysne jesli chcodzi o setpatch i 40.library)

[#8] Re: GURU Meditation

@elt, post #1

Dziękuję wszystkim za chęć pomocy, ale nikt nie zgadł. Ja wiele niepotrzebnych rzeczy również sprawdziłem, a okazało się że to wadliwa kość pamięci... To informacja dla tych co może kiedyś w wyszukiwarce będą szukać. Są tacy ? ;)

[#9] Re: GURU Meditation

@elt, post #8

Może też być inny powód czytałeś FAQ???

Dziubałtowski Benedykt

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem