kategoria: A1200
[#1] Dysk ATA Flash 2GB
http://allegro.pl/dysk-ata-ide-flash-2gb-apacer-samsung-terminal-gw-i6888269689.html

działa idealnie z amigą, fajny gadget tylko przeszkadza jeden kondensator na mobo, trza przelutować na płasko :)
[#2] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@QUAD, post #1

Były jeszcze 4GB ale się już skończyły. Nie zdążyłem kupić.
[#3] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@Amigo-A1200-040, post #2

4GB było by idealnie ale 2GB do moje A1200 też jest spoko, działa o niebo lepiej niż microdrive
[#4] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@QUAD, post #3

Rzeczywiście bardzo obiecujące!
Napisz jak można coś o prędkości i czasie dostępu, systemie plików jaki postawiłeś (blok 4kB?)
[#5] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@QUAD, post #1

Za tego linka dałbym bana

:
[#6] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@SuperBuster, post #5

w sumie masz racje, sam bym sobie dał, zawsze się wściekam za takie linki bo qrde z komórki jak mam kopiować i wklejać to strasznie przeklinam :)
[#7] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@QUAD, post #1

Fajna sprawa, montują to na podwyższeniu ale nie widziałem takich przedłużek.

[#8] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@Mariodj, post #7

Można też użyć listwy z goldpinami o rastrze 2mm, włożonej w taśmę ide. Sam się do tego przymierzam bo mam takie dyski, ale po 512MB
[#9] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@tbone, post #8

W A500 mam gniazdo 44 męskie ale poziomo, więc trzeba ten flash na tasiemce podłączać, czy coś takiego się nada ? link lub to link

Ostatnia aktualizacja: 21.07.2017 07:46:31 przez AndrECHO
[#10] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@QUAD, post #1

Quadzik miałeś jeszcze sprawdzić transfery czy są wyższe niż typowego dysku talerzowego, czy jednak kontroler Amigi nie wymęczy..?
[#11] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@Vato, post #10

mam transfer koło 2.3 MB/s
[#12] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@tbone, post #8

Nie działa, chyba że zdejmiesz plastikową obejmę pinów w listwie. Po prostu piny są za krótkie. Walczyłem z tym u siebie i sobie darowałem.
[#13] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@AndrECHO, post #9

Ta krótka się nie nadaje. Próbowałem jej użyć z Wichrem I przejściówką na CF - szpilki są za krótkie.
Ta druga, dłuższa wygląda lepiej, ale pewnie trzeba by było przetestować.
[#14] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@perinoid, post #13

No właśnie, bo ja onegdaj podłączyłem taką taśmą (ta z 2 linku, ale dłuższa) kartę CF (za pośrednictwem adaptera), tyle że do pc-ta (taki mały terminal) . Karta nie została rozpoznana i strasznie się nagrzała. Bałem się, że coś spaliłem ale na szczęście nic się nie stało. CF-ka była ciepła jeszcze dobre kilka minut.
[#15] Re: Dysk ATA Flash 2GB

@Amigo-A1200-040, post #2

są obecnie 4GB na łallegro pomysł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem