[#1] Wewnętrzny kabel SCSI do Blizzard SCSI kit - ktoś widział, ktoś wie?
Potrzebuję kabel, który pozwoli mi podłączyć "na krótko" dysk SCSI do SCSI Kit-a Blizzarda. Mam oryginalna taśmę, ale ona jest do podłączenia urządzeń z zewnątrz, a ja chciałbym podpiąć na krótko w środku scsi2sd (które leży i czeka na taśmę). Czy ktoś ma takie coś/umie zrobić/wie, gdzie można kupić? Wakacje się kończą, a sprzęt kurzy się na półce i czeka na taśmę.
[#2] Re: Wewnętrzny kabel SCSI do Blizzard SCSI kit - ktoś widział, ktoś wie?

@perinoid, post #1

Chyba to, tylko upewnij się aby Ci się nic nie zjarało.

direct link

Możesz zamiast db dać idc. Link do 50 pin.

Kupić to można tu. tylko trzeba by jeszcze łącznik. Link.

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2017 11:01:07 przez TechNineWonder
[#3] Re: Wewnętrzny kabel SCSI do Blizzard SCSI kit - ktoś widział, ktoś wie?

@perinoid, post #1

Czy ktoś ma takie coś/umie zrobić

Ja zrobiłem.
I w mojej A1200 działa z B 1260. Nawet sobie gniazdko SCSI 68 pin wyprowadziłem na zewnątrz obudowy.
Także mogę zrobić. Jakby coś to pisz na priv.
Głównie chodzi o to czy chcesz na 50 pin (sprawa prosta), czy też 50 na 68 pin (wiąże się to z zaterminowaniem z obydwu końców 8 dodatkowych linii danych i wylutowaniem 3 drabinek rezystorów ze SCSI KIT).
Ja u siebie wylutowałem rezystory terminujące na SCSI KIT i mam 2 terminatory aktywne 68 pin
[#4] Re: Wewnętrzny kabel SCSI do Blizzard SCSI kit - ktoś widział, ktoś wie?

@stachu100, post #3

Chciałbym SCSI kit <-> 50 pin, ale zwykłe, takie jak w dysku, a nie jak w złączu zewnętrznym. Tak po prostu. Jedno urządzenie - scsi2sd ver.5, który ma wbudowany aktywny terminator. I tyle.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem