[#1] Jaki manadzer plikow ?
Jaki jest najlatwiejszy w obsludze ?? Nie wiem na ktory sie zdecydowac...

[#2] Re: Jaki manadzer plikow ?

@PrzemasIII, post #1

Polecam Filemastera 3.0 OK

[#3] Re: Jaki manadzer plikow ?

@Sir_Lucas, post #2

Opus - Magellan :)

[#4] Re: Jaki manadzer plikow ?

@PrzemasIII, post #1

Na lepszych konfiguracjach Dopus 4/Magellan. Na trochę słabszych DiskMaster. Poza tym możesz spróbować jeszcze tych:

MTool (bardzo fajny, przez dłuższy czas go używałem)
Filer (dla lubiących AREXX'a. Ulubiony FM twórcy Aminetu)
ABCDir
Browser II (ciekawy koncepcyjnie)
Filemaster
DosControl
RO (pod MUI)
...
i mógłbym tak jeszcze długo ;)
[#5] Re: Jaki manadzer plikow ?

@Kaczus, post #3

Zgadzam się. Magellan rządzi nawet na Pegazie
[#6] Re: Jaki manadzer plikow ?

@PrzemasIII, post #1

ja używam filemastera 3.0 (wersja pod intuition a nie pod bgui), i na pegazie i na amidze i na uae

[#7] Re: Jaki manadzer plikow ?

@PrzemasIII, post #1

POLSKA!!!!!!!!!!!

OPERA Bardzo fajny file Menager.

Benedykt

[#8] Re: Jaki manadzer plikow ?

@PrzemasIII, post #1

A Directory Opus 4.16 ?
Jest free , dużo pluginuw , prosty w obsłudze i nie krzywdzi systemu ?

[#9] Re: Jaki manadzer plikow ?

@Nowyizielony, post #8

też używam DOpus'a i jestem w pełni zadowolony. ale skoro o menadżerach plików: czy w DOpus'ie (lub jakimkolwiej innym menadżerze) da się zrobić synchronizację katalogów

[#10] Re: Jaki manadzer plikow ?

@PrzemasIII, post #1

Do kompletu ja dołożę jeszcze 'DirWork 1.62':
opis ---> http://aminet.net/package/util/dir/DirWork162
program ---> http://aminet.net/util/dir/DirWork162.lzh

Menadżer --->

Menu --->

Panel konfiguracji --->

Nie wiem czemu ludzie go pomijają; pewnie nie znają :)

[#11] Re: Jaki manadzer plikow ?

@PrzemasIII, post #1

Directory Opus 4 (DOpus4) v4.17 pre 21 (ostatnia i najstabilniejsza wersja. Mozna go tak podbajerowac, ze nie trzeba wczytwac LoadWB. No, o ile nie przeszkadza ci brak ikonek ;)

Filemaster 3.1
Disk Master
Filer
[#12] Re: Jaki manadzer plikow ?

@PrzemasIII, post #1

Jest jeszcze Ecodisk (aminet)
[#13] Re: Jaki manadzer plikow ?

@PrzemasIII, post #1

No to pojechałeś po bandzie z tym tematem. Uruchomiłeś dyskusję rodzaju "o wyższości świąt..." Ten temat będzie wracał jak straszny koszmar przez długi czas :D

[#14] Re: Jaki manadzer plikow ?

@QkiZ, post #9

Potrzebujesz konkretnie porównania zawartości katalogów czy tylko synchronizacji - czyli uzupełnienia obydwu tak, aby były identyczne?

Nieważne jak odpowiesz :) odpowiedź wygląda tak:
DOpus4 - wśród wielu plików konfiguracyjnych znajdziesz także takie, które mają w zestawie gotowe skrypty do porównywania i synchronizacji katalogów.
Twój cel - Dopus i Aminet.

P.S. Poszukaj także na PPA artykułu na temat małego programu do hurtowej zamiany nazw plików, chyba coś takiego było przy nim opisane. Potem już tylko wystarczy podpiąć toto pod przycisk w DOpusie.

P.S.2 Wdając sie w "wojenke": lista managerów - DOpus4 - jak masz sprzet dobrze odżywiony, DiskMaster - dla słabszych konfigów, Filemaster2.x (ew. z bólem 3.0) - dla pracy na dyskietkach.

[#15] Re: Jaki manadzer plikow ?

@Skotos, post #14

Ja na dyskietkach pracowalem z Dopusem4 w zamierzchlych czasach i nie wyobrazalem sobie, ze mozna sie ograniczac :)

[#16] Re: Jaki manadzer plikow ?

@elt, post #13

Od lat używam Disk Mastera od małych Amig po nieźle wypasioną A1200, aż do dzisiaj na Pegazozie... Mozliwość pracy na kilku okienkach daje niezłe możliwości kombinacji...Polecam!

[#17] Re: Jaki manadzer plikow ?

@Skotos, post #14

Potrzebujesz konkretnie porównania zawartości katalogów czy tylko synchronizacji - czyli uzupełnienia obydwu tak, aby były identyczne?
do synchronizacji. najlepiej coś takiego jak ma Total Commander.

[#18] Re: Jaki manadzer plikow ?

@PrzemasIII, post #1

Masz słaby procesor, Opusy są procesożernw. Polecam DiskMastera lub FileMastera.

Ja "od zawsze: używam FileMastera 3.1

[#19] Re: Jaki manadzer plikow ?

@QkiZ, post #17

Nie wiem dlaczego ale mam Magellana i do gustu mi nie przypadł....znacznie lepiej mi się pracuje pod pełno-skonfigurowanym DOpusem 4.X :)

[#20] Re: Jaki manadzer plikow ?

@pwe, post #19

To jest kwestia przestawienia się... Magellan to nie dwupanelowiec,
inny stopień abstrakcji, że tak powiem :)

[#21] Re: Jaki manadzer plikow ?

@Kaczus, post #20

I właśnie to jest denerwujące...wole coś prostego a jednocześnie bardziej zaawansowanego.

[#22] Re: Jaki manadzer plikow ?

@pwe, post #21

Mi właśnie to się podoba... dwupanelowce już dawno mi nieodpowiadają
:)

[#23] Re: Jaki manadzer plikow ?

@Kaczus, post #22

Dwupanelowce lubią tylko ci którzy mają grzyba lub w szkole uczyli się na Norton Commanderze
[#24] Re: Jaki manadzer plikow ?

@Arbuz, post #23

od 16 lat używam dwupanelowców na ami i jakoś nigdy mi się z grzybem nie kojarzyły

[#25] Re: Jaki manadzer plikow ?

@Arbuz, post #23

Pierwszy program na Amigę o takiej filozofii działania nazywał się DirUtil i ukazał się w 1986 roku podobnie zresztą jak NC więc zarzut chybiony ;)
[#26] Re: Jaki manadzer plikow ?

@rzookol, post #24

Nie denerwuj się tak sobie to napisałem choć mi się dwupanelowce kojarzą właśnie z NC z grzyba. Na AMi też używałem przedewszystkim File mastera a potem był Maggelan i tak zostało nawet po przesiadce na Pegaza choć już coraz mniej go używam bo Ambient powoli zaczyna brać górę.

-----
Arbuz typowy sympatyk MOS-a aczkolwiek OS4 Rulezz!!!
[#27] Re: Jaki manadzer plikow ?

@Arbuz, post #26

Zdenerwowałem?! Przecież to wszystko było z przymrużeniem oka :)
[#28] Re: Jaki manadzer plikow ?

@ppill, post #27

Akurat to nie było do ciebie. Odpowiadałem Rzookusiowi :D .Ale masz rację. A poza tym to czy to ważne jak? Ważne żeby było wygodnie pracować przy AMI.
[#29] Re: Jaki manadzer plikow ?

@PrzemasIII, post #1

nie ma lepszych od programu FileMaster 2.2 i FileMaster 3.0 (beta 2.1), a do przerzucania plikow z nazwami powyzej 31 znakow Filer, nawet nie bedziesz musial odpalac Workbencha. w zasadzie to na takim konfigu zacznij od FM 2.2 zajebista sprawa. FM w wersji 3.1 jest skopany, nawet wersje dla MorphOS potrafie zawiesic zaraz po odpaleniu to jest za przeproszeniem gowno niemilosierne :D

normalnie to mam prawie zawsze FM odpalonego na wlasnym ekranie zaraz po starcie systemu, czego na innych grabach nie widac, a ten grab jest na pokaz

www.ppa.pl/graffiti/obrazek.php?id=214

[#30] Re: Jaki manadzer plikow ?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #29

nice :) chyba wybiore file mastera tak na poczatek ne jest zly...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem