[#1] Amiga workbench 3.1
Hej wszystkim.

Mam pytanie,
Czy idzie ustawić w Workbenchu 3.1 otwierane okienka tak żeby kolejne nie otwierały się w nowych oknach? tylko w jednym oknie z możliwością cofnięcia do poprzedniego.Jest to możliwe? bo nie bardzo wiem,gdzie to w ustawieniach szukać:/
[#2] Re: Amiga workbench 3.1

@skofrant, post #1

Nie.
[#3] Re: Amiga workbench 3.1

@skofrant, post #1

Tak, jest na to commodity. Przejście do katalogu wyżej odbywa się po wciśnięciu skrótu na klawiaturze. Nie pamiętam nazwy niestety. Druga opcja, to DOpus Magellan.
[#4] Re: Amiga workbench 3.1

@_arti, post #3

I to wszystko w jednym oknie i do tego na standardowym wb3.1 ?
[#5] Re: Amiga workbench 3.1

@skofrant, post #1

Właśnie z powodu tych licznych otwieranych okienek tak przypadkowo porozmieszczanych na ekranie, nie cierpiałem WB, i używałem FileMastera, a na PC - Total Commander i problem z głowy. .
[#6] Re: Amiga workbench 3.1

@ZbyniuR, post #5

FileMaster to jakaś nakładka na WB?
Aż mi się wierzyć nie chce,że odnowiona wersja przez Cloanto WB 3.1 ma tą prostą funkcje jak nowe okna w tym samym oknie.
A WB 3.9 to posiada?
[#7] Re: Amiga workbench 3.1

@_arti, post #3

Pod 3.5 i 3.9 można otwierać katalogi/aplikacje z wciśniętym klawiszem Amiga i w tedy automatycznie zamykane jest "stare"/źródłowe okno.

Ja mam skonfigurowany skrypt arexxa, dzięki któremu klawiszem Enter otwieram ikonkę i automatycznie zamyka się okno źródłowe.

Jak trzeba mogę podesłać ok, racja

Wogóle Workbench z arexxem to super sprawa, mam pokonfigurowane skróty lawszowe tak jak lubię, czyli np: Alt + TAB przełączanie między otwartymi oknami
ESC zamykanie aktywnego okna.
Kursory i TAB - poruszanie się po ikonach itp OK
[#8] Re: Amiga workbench 3.1

@BULI, post #7

JA z kolei mam pytanko z innej beczki jednak zwiazane z tematem pośrednio.
Szukam jakiejś kompilacji WB w rodzaju AmigaSYS 4 czy AKReal (konwersja Amikit na prawdziwa amige) AKReal 9

Chodzi mi o kompilacje systemu z dodatkmi graficznymi unowocześniającymi wygląd i funkcjonalność. Jeśli ktoś posiada taki system i może isę podzielić obrazem do wrzucenia na dysk,CF,SD to byłbym mega wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Bazą może być każdy Os od 3.1 do 3.9 nadajacy się do odpalenia na prawdziwej amidze.
Miałem sobie zrobić od postaw system ale obecnie nie mam czasu by szukać,wybierać i instalować dziesiątki dodatków.

Ostatnia aktualizacja: 27.04.2018 16:12:08 przez FeRu
[#9] Re: Amiga workbench 3.1

@FeRu, post #8

Coś słabo szukasz. Pod linkiem w dziale download masz wszystko.

Amiga SYS
[#10] Re: Amiga workbench 3.1

@Nightmare777, post #9

Coś słabo kolego czytasz ze zrozumieniem OK
AmigaSYS 4 juz używam od dawna na swoje A1200, chodzi mi o inne systemy niż te co wymieniłem albo jakie własne kompilacje.

Ostatnia aktualizacja: 27.04.2018 23:01:56 przez FeRu
[#11] Re: Amiga workbench 3.1

@FeRu, post #10

Ja mam skrojony pod siebie workbench 3.9, ale raczej jest tam minimalizm jeśli chodzi o fajerwerki, czy wodotryski ok, racja
[#12] Re: Amiga workbench 3.1

@FeRu, post #10

Jeśli używasz ClassicWB lub AmigaSYS to czego Ci brakuje? Bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi?
[#13] Re: Amiga workbench 3.1

@AmiClassic, post #12

Szukam jakiegoś ladnego wizualnie systemu innego niż ClassicWB, AmigaSYS czy AKReal 8.
Te systemy znam doskonale i szczerze to chciałbym się pobawić czymś nowym, świeżym a czesto natrafiam na fotki bardzo ładnie wyglądających systemów zmodowanych.
Dlatego szukam czegoś takiego wśród userów PPA może znają inne gotowe kompilacje, albo sami stworzyli coś ciekawego czym mogliby się podzielić.
Nie mam aż tyle wolnego czasu ani rozeznania w amigowych systemach by modować samemu. Nawet nie wiedziałbym zbytnio od czego zacząć.
Chyba że istnieją jakieś zbiory dodatków które można zainstalować na system,czyli paki zmieniajace ikonki, wygląd okien, dodające toolbary czy widgety na blat,albo docki czy cos na zwór paska start z Windy.
Ogólnie chciałbym by moj system na amidze wyglądał nowoczesniej, np upodabniając go wygladaem do OS4.1 lub MorphOS albo AROS.
Teraz już chyba wszystko jasne OK
Dodam tylko że chodzi mi o systemy stricte pod Amige a nie WinUAE.

Ostatnia aktualizacja: 29.04.2018 00:33:41 przez FeRu
[#14] Re: Amiga workbench 3.1

@BULI, post #7

Podeślesz mi proszę takie skrypty Arexxa?
Dziekuję
[#15] Re: Amiga workbench 3.1

@_arti, post #3

To Commodity to zapewne WarpWB. Jest na Aminecie, niestety bez rejestracji nie zapiszesz ustawień i za każdym restartem systemu musisz funkcje włączać od nowa.
[#16] Re: Amiga workbench 3.1

@Ponki1986, post #15

Używam tej niezarejestrowanej wersji i nigdy nic nie ustawiałem po restartach. Jeśli komuś wystarczy użycie klawisza CONTROL jako hotkey'a do zamykania nadrzędnych okien to wrzuca WarpWB do WBStartup i zapomina - działa bezbłędnie.
[#17] Re: Amiga workbench 3.1

@crimart, post #14

Przypomnij się na PRV, jak będę w domu to Ci podeślę ok, racja
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem