kategoria: A1200
[#1] Sterownik picasso ii ++
Witam serdecznie czy ktos umial by udostępnić gdzies sterownik do picasso 2 plus plus 4mb? Pozdrawiam
[#2] Re: Sterownik picasso ii ++

@Paul149, post #1

Picasso96 ( instalujesz PiccoloSD64 )
i

PIIplusplusDriver

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2018 13:51:27 przez Dorian3d
[#3] Re: Sterownik picasso ii ++

@Dorian3d, post #2

Problem w tym się znów pojawił że po zainstalowaniu sterowników karta wykrywa ekrany ale jak chcę przełączyć to się wiesza Amiga.
Podczas przełączenia się na picasso pozostaje biały ekran.

mój konfig to Apollo1240 + zorro II micronika 6860 rev 4.20 + picasso II++
[#4] Re: Sterownik picasso ii ++

@Paul149, post #3

to ta karta ?
[#5] Re: Sterownik picasso ii ++

@Dorian3d, post #4

nie ta 2 karta 4mb
[#6] Re: Sterownik picasso ii ++

@Paul149, post #5

dobra zobacz @
[#7] Re: Sterownik picasso ii ++

@Dorian3d, post #6

to samo niestety
[#8] Re: Sterownik picasso ii ++

@Paul149, post #7

Zabierz ten cały sprzęt do np Alta i na pewno pomoże w uruchomieniu ;)
[#9] Re: Sterownik picasso ii ++

@Paul149, post #7

Instalujesz paczkę Picasso96, do "Libs/Picasso96" wrzucasz CirrusGD5434.chip i GBAPII++.card.
Do "Devs/monitors" dajesz profil GBAP++.
[#10] Re: Sterownik picasso ii ++

@Paul149, post #1

Może głupio napiszę ale może masz do monitora podłączone nie to gniazdo? Gdy masz PAL to sygnał idzie z Amigi, a po przełączeniu z karty.
[#11] Re: Sterownik picasso ii ++

@Rafał A-3000, post #10

Jak kolega to podłączył to insza sprawa. Karta jest dedykowana GB A1000, sygnały z Denise/Scandoublera idą do karty, która automatycznie przełącza tryby PAL/RTG. Oczywiście można sobie wpiąć w złącze gniazdo DB15 i wypuścić sygnały do monitora, można też doprowadzić sygnały z Denise czy Indivision do karty tak żeby móc korzystać z dobrodziejstw automatycznego przełączania. Przerabiałem to w A2000.
[#12] Re: Sterownik picasso ii ++

@Kilos, post #11

To wszystko działa i jest wykrywalne tylko po przelaczeniu na karte graficzna nic nie ma tylko bialy ekran. Moze karta graficzna nie dzialac z zorro micronika i tyle.
Pobawię się z tym jeszcze i tyle
[#13] Re: Sterownik picasso ii ++

@Paul149, post #12

To wieszanie mialem i ja na jednej swojej GBAPII++, wiec wiem dokladnie o co chodzi.
Sprawdz pamiec na niej jakims softem takim ktory będzie mogl skanowac konkretne obszary.
W moim przypadku okazal sie uszkodzony jeden moduł.
Po wymianie graka chodzi normalnie i sie wcale nie wiesza. Sprawdz jeszcze czy w trybach testowych w picasso96 w prefsach karta dziala bez smieci ma ekranie.
U mnie działała w miare normalnie poza kolorowymi pixelami na ekranie, a przy probie przelaczenia wieszala sie 2000 :/
[#14] Re: Sterownik picasso ii ++

@MariuszK, post #13

w tych prefsach w trybie testowym też się wiesza Ami xD to jest erotyk z tymi kartami normalnie.
[#15] Re: Sterownik picasso ii ++

@Paul149, post #14

To moga być juz 2 rzeczy... Padniete gpu, albo pamięć. Niestety :/
[#16] Re: Sterownik picasso ii ++

@Paul149, post #14

Pytanie podstawowe, czy karta w ogóle działa... czy była sprawdzana w innym komputerze czy dopiero starasz się ją uruchomić?
Jeśli dopiero ją uruchamiasz to na początek sprawdzenie GPU i pamięci pod kątem wyprowadzeń wiszących w powietrzu/zimnych lutów. Jeśli karta jest sprawdzona to dopiero można zacząć myśleć o innych przyczynach takich objawów.
Żaden erotyk, jeśli karta jest sprawna to po prostu działa, sloty micronika nie wiem... ale jeśli miała by nie działać w nich karta pokroju Picasso to niby co w nich działa...

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2018 22:29:25 przez Kilos
[#17] Re: Sterownik picasso ii ++

@Kilos, post #16

Sprawdzałem na 2 slotach rev 4.02 i jest to samo. Chyba ja odeślę...
[#18] Re: Sterownik picasso ii ++

@Paul149, post #17

Temat opanowany, mozna zamknac watek ale dla wszystkich osób ktore beda mialy podobne zmagania to opisze w skrócie.

Sloty zorro 2 micronika rev 4.20 i 4.02 dzialaja z karta picasso 2 plus plus 2mb, niestety nie mialem innej 4mb karty do sprawdzenia, w tym wypadku u mnie musial trafic się albo wadliwy egzemplarz albo karta 4mb jest dedykowana do gba1000 tylko.

Mozna zamknac wątek.

Ostatnia aktualizacja: 05.12.2018 12:26:30 przez Paul149
[#19] Re: Sterownik picasso ii ++

@Paul149, post #18

To ci mówiłem, że działa i ci ją proponowałem.
To powiedziałeś, że cię nie interesuje 2 MB
chcesz 4 mb
Brawo ty
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem