[#1] Benq BL702a ustawienia
Czy mozna mowic o jakis uniwersalnych/najlepszych ustawieniach tego monitora?

Czy tez jest to sprawa stricte indywidualna zalezna od danej jednostki?

Mam problem z poprawnych skalibrowaniem tego monitora, caly czas "lataja" mi w tle pasy, wiem ze to sie powinno wyregulowac za pomoca phase ale zadne ustawienie nie pomaga.

Jedyne co udalo mi sie osiagnac to zmiejszyc ich czestotliwosc/szybkosc.
[#2] Re: Benq BL702a ustawienia

@_MAR_, post #1

[#3] Re: Benq BL702a ustawienia

@_MAR_, post #1

Niestety wygląda na to że dużo zależy od roku produkcji tego monitorka.
Te ustawienia co Biax podał u mnie nie działają.
[#4] Re: Benq BL702a ustawienia

@mikecios, post #3

Ustaw:
Ustaw poz. 39
ustaw pion 50
szer. pasma 94
faza 53
[#5] Re: Benq BL702a ustawienia

@ponior, post #4

Mam dwa różne monitory BL702a z różnych roczników, ustawienia mam różne, ale jakoś oprócz tych pionowych pasów, które przy tych samych ustawieniach są jednak inne to nie ma się do czego przyczepić.
[#6] Re: Benq BL702a ustawienia

@Adinfo, post #5

Ja dodam tylko, że można jeszcze wyłączyć komunikat o preferowanej rozdzielczości monitora poprzez menu serwisowe, do którego wchodzimy przytrzymując menu przy włączaniu monitora. Jest też tam opcja na wyłączenie loga przy starcie. Powrót do menu użytkownika odbywa się w tożsamy sposób.
[#7] Re: Benq BL702a ustawienia

@cytrynek, post #6

Dzięki za ten "trik" z menu serwisowym w Benq OK
[#8] Re: Benq BL702a ustawienia

@cytrynek, post #6

Działa też w BL912. Czy w 702a jest też informacja jaki scaler ma monitor?
[#9] Re: Benq BL702a ustawienia

@tbone, post #8

Jest takie info. Mam w 702a Realtek 2280DLW
[#10] Re: Benq BL702a ustawienia

@JakubH, post #9

Odkopię trochę temat. Mam problem z moim egzeplarzem. Nie zapamiętuje ustawień, za każdym resetem/wyłączeniem automatycznie ustala sobie ustawienia
[#11] Re: Benq BL702a ustawienia

@Bartek2075, post #10

Ten objaw niepamiętania ustawień wystąpił po "operacjach" w menu serwisowym czy po prostu z dnia nadzień bez istotnego powodu?
(mi tak się stało w innym modelu monitora jak "grzebałem" w menu serwisowym - od tamtej chwili "nie trzyma" ustawień).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem