[#1] Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive
Mam A500 z Gotekiem HXC w zewnętrznym napędzie i boot selektor.
Czy jest możliwy na tym sprzęcie odczyt zawartości pendrive'a ? Pliki z określonego folderu.
Po co mi to? Chciałbym odtwarzać moduły w PT a w tej chwili muszę tworzyć obrazy adf z pojedynczych modułów.
[#2] Re: Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive

@Jacenty, post #1

Nie ma takiej możliwości, możesz jedynie za pomocą programu hxcfe wyświetlić zawartość karty/pendrive i kopiować z niej pliki.

hxcfe copy PLIK

skopiuje plik do katalogu w którym się znajdujesz (nie wiem, czy obsługuje tkzw. wildcards).

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2019 22:34:58 przez sanjyuubi
[#3] Re: Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive

@Jacenty, post #1

Fajnie by było jakby ktoś kumaty zrobił to na zasadzie dodatkowego device'a.
[#4] Re: Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive

@pong777, post #3

W którymś wątku tutaj ktoś polecał util HXCmount, to nie da rady?
[#5] Re: Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive

@watman, post #4

Nie.
Jest tylko możliwość kopiowania, jak już było wspomniane wcześniej
[#6] Re: Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive

@pong777, post #3

Sam autor się oto postarał.
Nowe firmware hxc umożliwia montowanie katalogu na pendrive jako obraz dyskietki
http://torlus.com/floppy/forum/viewtopic.php?f=33&t=3147&p=20356#p20356

- New major feature ! : Auto mount USB stick folder to a FAT/DOS compatible virtual floppy !

This feature allows you to directly put your files in a stick's folder and mount this folder as a FAT/DOS floppy disk !
[#7] Re: Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive

@Norbert, post #6

najs, to się dopiero nazywa przydatny ficzer :)
tylko trochę pokręcone jest ustawienie tego wszystkiego...

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2019 08:54:22 przez MariuszK
[#8] Re: Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive

@Norbert, post #6

Po flashowaniu goteka hxc najnowszymi upd nie ładuje mi adf. Musiałem cofnąć się do wersji sprzed około miesiąca. Dokładnie nie pamiętam, 2-3 ostatnie upd powodują error po wybraniu adf. Coś powinienem dodatkowo zrobić? Obecnie mam przypisane ok. 40 adf do slotów, adfy są w folderach typu gry, dema.

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2019 08:54:34 przez misiek2
[#9] Re: Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive

@Norbert, post #6

wow, po kilku ładnych latach w końcu update firmware się pojawił na hxc
[#10] Re: Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive

@QkiZ, post #9

Update'ów była cała masa ale w katalogu WIP łącznie z emulacją napędu HD w Amidze, supportem IPF via HFE v3.
[#11] Re: Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive

@pong777, post #10

Wersje niestabilne mnie nie interesowały. Ostatnie updaty były z 2013 na hxc sd, ale to już off top
[#12] Re: Gotek HXC - odczyt plików z Pendrive

@QkiZ, post #11

No tak.
Ale w tym wątku mowa jest o firmware hxc dla GOTKA

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2019 12:15:34 przez Norbert
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem