[#1] Quickjoy TopStar SV 127 Pytanie
Witam,

kupiłem sobie „Quickjoy TopStar SV 127” i trochę ciężko chodzi. Czy to jest normalka? Czy się jakoś wyrobi żeby lżej chodził? Najgorzej jest na ukos trzeba wsadzić niezły wysiłek

Może ma ktoś jakieś pomysły?

Pozdrawiam
[#2] Re: Quickjoy TopStar SV 127 Pytanie

@olafmi, post #1

Mój też tak ma :(

Na razie leży i czeka.

A.
[#3] Re: Quickjoy TopStar SV 127 Pytanie

@olafmi, post #1

Mój w 1992 się wyrobił. Grać grać grać... Tylko uwaga na rękojeść, moja padła wtenczas
[#4] Re: Quickjoy TopStar SV 127 Pytanie

@olafmi, post #1

Tak, on z tego słynął. Dlatego nigdy go nie lubiłem. I wcale nie był taki wytrzymały.
[#5] Re: Quickjoy TopStar SV 127 Pytanie

@olafmi, post #1

Mam kilka sztuk tego modelu, z czego dwa prawie nieużywane i one niestety tak mają. Zdecydowanie nie jest to mój ulubiony joystick. Ale i tak brakuje mu do SV 133 Megastar. Od tego to dopiero mogą odpaść ręce po dłuższym użytkowaniu. Już wolę grać na niepozornym SV 124 QJ II Turbo. Chyba najbardziej lubię Quickshota Python 1m. Z serii -star natomiast moim zdaniem najfajniejszy jest Superstar SV 131 (chodzi bez zbędnego oporu).
[#6] Re: Quickjoy TopStar SV 127 Pytanie

@olafmi, post #1

Taki jego urok. Mam tego dziada i też twardy jak licho. Megastar to ta sama liga tylko mniej wygodny (kulka zamiast rękojeści). Dlatego cały czas używam Skorpionów :)
[#7] Re: Quickjoy TopStar SV 127 Pytanie

@Red_Bullet, post #6

Po czasie Top Star się wyrabiał i działał lekko i precyzyjnie, tylko trzeba się przełamać i... Ręki nie złamać
[#8] Re: Quickjoy TopStar SV 127 Pytanie

@BomberMAX, post #3

Bo ten joy to badziew. W większości rękojeść padała - kręci się wokół własnej osi. Ten Joystick nadaje się tylko na wystawę, bo ładnie wygląda. A rękojeść/pałka przy pierwszym kontakcie sprawia wrażenie jakby była dosztukowana z innej konstrukcji. To w ogóle innego rodzaju, słabszy gatunek plastiku...

...ale marketing w latach 90 zrobił swoje.
[#9] Re: Quickjoy TopStar SV 127 Pytanie

@Duracel, post #8

Też się na tym TopStarze troche zawiodłem. Fajnie to wygląda na półce ale z precyzja podczas grania to on za wiele nie ma wspólnego.

Z dawnych czasów używałem właśnie tego SV 124 QJ II Turbo który naprawdę dawał radę. Sam teraz poluje na te 124ke aczkolwiek strach kupować z alledrogo bo opisy w stylu "nietestowany" nie wzbudzają za wiele zaufania. Może ktoś tutaj ma nadmiarowego którego odstąpiłby w dobre ręce za godziwą cenę?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem