[#1] Jak zmusić CD-ROM do działania z A1200?
Witam, mam banalne pytanie. Niedługo będę kupował A1200, i jak każdy, chcę ją sobie trochę zbajerować. Po odpowiednim podłączeniu CD/DVD ROM-u co trzeba zrobić? W artykule czytałem tak żeby wydać polecenie "mount CD0:"
Emulator odpowiada: Can't open file 'DEVS:MountList'.
Jest to emulowana Amiga 1200, 2MB Czip, 8MB Fast, Amiga OS 3.1. CZy na prawdziwej Amidze też będą takie problemy? I ktoś podpowie Mi co sugeruje emulator? Nie mogę otworzyć pliku tego i takiego. Uszkodził się? Czy jak?
[#2] Re: Jak zmusić CD-ROM do działania z A1200?

@DanielJ., post #1

Z emulatorem sa wieksze problemy niz na sprzetowej Amidze. Instalacja CD-ROM jest banalna. Gdy bedziesz mial Ami i CD, to daj znac, podesle ci odpowiednie sterowniki.
[#3] Re: Jak zmusić CD-ROM do działania z A1200?

@Andrzej Drozd, post #2

Dzięki za szybką reakcje. Na pewno się odezwę. ;)

[#4] Re: Jak zmusić CD-ROM do działania z A1200?

@DanielJ., post #1

A zainstalowałeś jakikolwiek filesystem do cd? Chyba nie.
[#5] Re: Jak zmusić CD-ROM do działania z A1200?

@cholok, post #4

Nie, poza tym to emulator, a nie chcę mi się grzebać.

[#6] Re: Jak zmusić CD-ROM do działania z A1200?

@DanielJ., post #5

Co z tego, że emulator. Jedyna różnica będzie w nazwie sterownika do obsługi cd oraz numerze unita.
[#7] Re: Jak zmusić CD-ROM do działania z A1200?

@DanielJ., post #1

A przeszukać forum to już się nie chce.
Wyjaśniałem to już kilka razy
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=38641&t=38347#reply_38622
[#8] Re: Jak zmusić CD-ROM do działania z A1200?

@amigafan, post #7

amigafan, wielkie dzięki. Forum przeszukiwałem, jednak widać niedokładnie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem