[#8]
Re: Nie można otworzyć xadmaster.library mimo, że biblioteka istnieje w systemie
@forge,
post #5
Naprowadziłeś mnie na trop! Faktycznie Scout nie widział biblioteki w pamięci. Spróbowałem ją załadować LoadLibs, ale dostawałem tylko lakoniczny komunikat (nawet z parametrem VERBOSE):
LIBS:xadmaster.library error!
Pobrałem więc jeszcze raz wszystkie paczki xadmaster dla 000, 020 i 060 i spróbowałem załadować inne wersje. Co ciekawe okazało się że wersja 020 się załadowała!
No więc zacząłem szukać dalej i okazało się że w LIBS: mam nadal wersję 060 mimo, że uruchamiałem instalator dla 020 i przeinstalowywałem całego xada. Koniec końców wychodzi na to że instalator nadpisuje tylko pliki dodatkowe LIBS

ad oraz komendy z C: a nie nadpisuje xadmaster.library. Nie wiem czemu :/ Przekopiowałem xadmaster.library z paczki dla 020 ręcznie i dla pewności sprawdziłem pozostałe pliki i zaczęło działać!
Nie wiem też czemu wersja 060 nie działa. Niby Vamipre jest kompatybilny i inne rzeczy na 060 chodzą, ale jak widać czasem trafi się coś dziwnego.
Podsumowując:
- Xadmaster w wersji 060 nie działa na Vampire.
- Instalator xadmaster nie nadpisuje xadmaster.library. Jeśli zainstalowałeś najpierw niedziałającą wersję 060 to musisz przekopiować poprawną wersję ręcznie.
Dziękuję za pomoc!