kategoria: Sprzęt
[#1] Obudowa Elbox E/box 1200, kabelek z płytki led/fdd
Dzień dobry

Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem wymienionej w tytule obudowy.
Wszystko działa świetnie, ale intryguje mnie jeden kabelek który wychodzi z płytki podłączanej do konektora ledów i zasilania fdd.
Pytanie do użytkowników tej obudowy brzmi: do czego służy ten kabelek ? bo nigdzie nie mogłem znaleźć na ten temat info.
Po włączeniu amigi i zmierzeniu go multimetrem nie daje on żadnego napięcia. Równierz bo włączeniu przycisku "turbo" nie robi on zwarcia.
Zrobiłem fotkę, chodzi o ten czerwono czarny kabelek po lewej stronie:

Ostatnia aktualizacja: 18.09.2022 15:25:55 przez jaster

Ostatnia aktualizacja: 18.09.2022 15:30:54 przez jaster
[#2] Re: Obudowa Elbox E/box 1200, kabelek z płytki led/fdd

@jaster, post #1

Przycsk reset na obudowie. Możesz podpiąć do Gayle'a. Reset fix(pcmcia) od Krashana ma nawet piny by łatwo to podłączyć.
[#3] Re: Obudowa Elbox E/box 1200, kabelek z płytki led/fdd

@ppill, post #2

Przycisk reset idzie oddzielnie z obudowy.
[#4] Re: Obudowa Elbox E/box 1200, kabelek z płytki led/fdd

@jaster, post #3

W starszych wersjach obudowy E/BOX drugi byl do TURBO. Jezeli karta turbo miala zworke do wylaczania karty, mozna bylo go tam podpiac. W nowszych wersjach jest on inaczej oznaczony (nie pamietam teraz jak bo akurat ta obudowe mam zapakowana), ale zadalem to pytanie dzwoniac do ELBOX'u i powiedziano mi ze jest to cos dla kart apollo i dokladnie jest to opisane w instrukcji.

No chyba ze rozmawiamy o zupelnie czyms innym...
[#5] Re: Obudowa Elbox E/box 1200, kabelek z płytki led/fdd

@Mokry, post #4

Jeszcze pogrzebałem trochę i doczytałem że ten kabelek obsługuje przycisk turbo tzn po wciśnięciu turbo oprócz tego że pali się dioda to kabelek działa jak włącznik....tylko że u mnie na wciśniętym turbo on nie zwiera. Może coś z płytką jest nie tak.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem