[#1] Potrzebny Workbench 1.3 1 dyskietka
Witam potrzebuje Workbench 1.3 1 dyskietka moja się uszkodziła read error. zapłacę za wysyłkę najlepiej na paczkomat.kikstart 1.3 amiga 500

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2022 14:40:29 przez pirek22
[#2] Re: Potrzebny Workbench 1.3 1 dyskietka

@pirek22, post #1

Zwroc sie do pong777.

Na allegro chyba JacekK84.
1
[#3] Re: Potrzebny Workbench 1.3 1 dyskietka

@pirek22, post #1

Może warto poszukać jakiegoś sposobu na przenoszenie danych z PC? Np Gotek albo kabel nullmodem.
[#4] Re: Potrzebny Workbench 1.3 1 dyskietka

@pirek22, post #1

Pisz na priv to Ci podeślę .
[#5] Re: Potrzebny Workbench 1.3 1 dyskietka

@snifferman, post #3

Mam nullmodem ale żeby odpalić amiga explorer potrzebuje workbench
[#6] Re: Potrzebny Workbench 1.3 1 dyskietka

@pirek22, post #5

ztcw, do transferu plików tudzież nagrywania ADF-ów nie jest potrzebny Workbench ani Amiga Explorer. Wystarczy dyskietka bootująca do CLI, polecenie type i parę innych rzeczy. Przy odrobinie szczęścia będziesz mógł bezproblemowo nagrać ADF-a, dysponując jedynie kabelkiem oraz taką dyskietką (u mnie za taką deskę ratunkową posłużył pierwszy dysk HighSpeed Pascal, niektóre gry systemowe też powinny dać radę - nie wiem czy nie np. Nuclear War). Na PPA masz odpowiednie hałtu: https://www.ppa.pl/programy/amiga-pc-przenoszenie-danych-2.html - w tym samym dziale łącznie cztery artykuły omawiające temat transferu PC-Amiga.
[#7] Re: Potrzebny Workbench 1.3 1 dyskietka

@snajper, post #6

amigaXfer: https://github.com/rvalles/pyamigadebug/releases/

Nawet nie jest potrzebna dyskietka, można zewrzeć dwie nóżki na procku by wywołać guru i dostać się do debuggera. Dodatkowo, zdecydowanie szybszy transfer.
[#8] Re: Potrzebny Workbench 1.3 1 dyskietka

@ppill, post #7

Witam potrzebuje Workbench 1.3 1 dyskietka moja się uszkodziła read error. zapłacę za wysyłkę najlepiej na paczkomat.

Podolalem zadaniu odpaliłem tak jakby workbench z xcopy zamiast klikać na xcopy dałem axplorer teraz musze nagrać dyskietkę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem