[#12]
Re: instalacja whdload problem
@mailman,
post #11
witam, odświeżam temat ponieważ mam podobny problem. otóż, mam a1200, kartę CF 4GB Kingstona, wszystkie operacje formatowania i instalacji Worbencha 3.1 robiłem na Amidze. kolejnym krokiem było zainstalowanie WHDloadera i tu zaczęły się schody. posiadam przelotke na PCMCIA do kart CF ale nie mam drugiej karty CF żeby przenosić dane z PC na Amige, więc instalacje WHDloadera postanowiłem przeprowadzić na WinUAE i tu powstaje problem.
Karta CF z Workbenchem podpięta pod czytnik usb do PC, widoczna i zainstalowana jako HD w programie, na dysku pecetowym mam ściągnięty i wypakowany WHDloader, oraz z Aminetu pobrałem Installera. folder w którym się znajdują również jest podpięty jako dysk/katalog do winUAE i widoczny w odpalonym z karty workbenchu. w workbenchu posiadam 3partycje, installera przeciągnąłem na C: tak jak opisuje to wiele osób na PPA, jednak to nic nie daje i nie mogę zainstalować WHDloader, nadal wyskakuje mi błąd "unable to open your tool Installer". próbowałem klikając ja ikonę instalki whdloadera zmienić default tool na DH0:c/Installer ale to nie działa. próbowałem również ścieżki DH0:workbench/ i nic. nie wiem co robię źle. dodam że z workbenchem mam doczynienia od dwóch dni, nigdy wcześniej się tym nie bawiłem, tak więc wszelkie podpowiedzi prosiłbym opisywać łopatologicznie.