[#1] instalacja whdload problem
Witam!
mam problem, pobralem z ppa archiwum whdload, chce je zainstalowac po dwukliku mam komunikat "unable open your installer" , co jest grane?
chce to zainstalowac na amidze 600 (moze na 600 się nie da?), jakby cos to mam 1200 ale wolalbym na 600 bo mi miejsca tak duzo na biurku nie zajmuje.

z góry wszytskim dzięki za pomoc!!!!
[#2] Re: instalacja whdload problem

@Clayster, post #1

Wrzuc do C: program Installer z Aminetu.
[#3] Re: instalacja whdload problem

@Andrzej Drozd, post #2

zrobilem tak, ale dalej jest ten sam komunikat , czemu ?
[#4] Re: instalacja whdload problem

@Clayster, post #3

Ech, może wpisz w ikonie, w polu "default tool" pełną ścieżkę dostępu do tego rozkazu, czyli najprawdopodbniej DH0:C/Installer ?

[#5] Re: instalacja whdload problem

@Clayster, post #3

Niemozliwe. Zciagnij to http://aminet.net/util/misc/Installer-43_3.lha , rozpakuj i wrzuc plik installer do C - musi dzialac

[#6] Re: instalacja whdload problem

@Fazior, post #5

no niestety wszystko jest mozliwe, bo zrobilem tak jak napisales idalej taki sam rezultat
[#7] Re: instalacja whdload problem

@Clayster, post #6

a ten instalerr ktory siedzi w katalogu C na pewno sie nazywa "installer" bez zadnych dodatkowych znakow itp? sprowoj w default tool w ikonie wpisac to: DH0:utilities/installer (bo chyba domyslnie on tam siedzi)

[#8] Re: instalacja whdload problem

@Banderas, post #7

Przeciez wrzucil do C nie do utilek:). Plik z tego archiwum ktore podalem nazywa sie installer, wiec trza rozpakowac plik Installer43_3.lha, z katalogu Installer43_3 wyciągasz plik installer i dajesz go do katalogu C na partycji z systemem. Jezeli po tej operacji Ci nie wstanie;) to musisz pogrzebac przy default toolu.

[#9] Re: instalacja whdload problem

@Banderas, post #7

jest bez zadnych dodatkowych znaków, andrzej drozd napisal mi zeby wrzucic installer do c to wrzucilem, potem fazior podal mi linka do innego installera to sprubowalem tego ale caly czas jest to samo, i tak szczerze to juz mam dosc, caly czas jest ten sam komunkat "unable open your installer", w default tool jest wszystko ok, nie wiem juz co robic ...
[#10] Re: instalacja whdload problem

@Fazior, post #8

no to teraz mi napisales po ludzku co trzeba zrobić, wreszcie zaskoczylo,

WIELKIE DZIEKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[#11] Re: instalacja whdload problem

@Clayster, post #1

Gdybyś wpisał w wyszukiwarkę dokładne zapytanie, to byś się szybko zorientował, że podobny problem już miało z tuzin osób i za każdym razem udzielano im tej samej odpowiedzi. Szybko, bez kłopotu.

[#12] Re: instalacja whdload problem

@mailman, post #11

witam, odświeżam temat ponieważ mam podobny problem. otóż, mam a1200, kartę CF 4GB Kingstona, wszystkie operacje formatowania i instalacji Worbencha 3.1 robiłem na Amidze. kolejnym krokiem było zainstalowanie WHDloadera i tu zaczęły się schody. posiadam przelotke na PCMCIA do kart CF ale nie mam drugiej karty CF żeby przenosić dane z PC na Amige, więc instalacje WHDloadera postanowiłem przeprowadzić na WinUAE i tu powstaje problem.
Karta CF z Workbenchem podpięta pod czytnik usb do PC, widoczna i zainstalowana jako HD w programie, na dysku pecetowym mam ściągnięty i wypakowany WHDloader, oraz z Aminetu pobrałem Installera. folder w którym się znajdują również jest podpięty jako dysk/katalog do winUAE i widoczny w odpalonym z karty workbenchu. w workbenchu posiadam 3partycje, installera przeciągnąłem na C: tak jak opisuje to wiele osób na PPA, jednak to nic nie daje i nie mogę zainstalować WHDloader, nadal wyskakuje mi błąd "unable to open your tool Installer". próbowałem klikając ja ikonę instalki whdloadera zmienić default tool na DH0:c/Installer ale to nie działa. próbowałem również ścieżki DH0:workbench/ i nic. nie wiem co robię źle. dodam że z workbenchem mam doczynienia od dwóch dni, nigdy wcześniej się tym nie bawiłem, tak więc wszelkie podpowiedzi prosiłbym opisywać łopatologicznie.
[#13] Re: instalacja whdload problem

@banan666, post #12

Moim zdaniem odpowiedz jest prosta na ten problem. Nie masz zainstalowanego Installera:D. Zainstaluj go i po zawodach:D.
[#14] Re: instalacja whdload problem

@Tomski, post #13

a mógłbyś mi powiedzieć jak to zrobić? ja zrobiłem to tak;
-przeciągnęłem ikonkę Installer z tego dysku(katalogowego, co go utworzyłem w winuae) na dysk bootowalny na mojej karty CF, partycję o nazwie 'workbench'
-poprostu to tam przerzucam i mam to razem z innymi rzeczami takimi jak, utilities, system, devs, tools, wbstartup, storage, expansion i Installer.
-po kliknięciu w ikonkę Installera otwiera mi sie nowe okno i mam, installer.guide, sampleSkripts, Installer.licence, Legal.README.
co robię nie tak Panie kolego???
[#15] Re: instalacja whdload problem

@banan666, post #14

instalator powinien byc docelowo w DH0:C
[#16] Re: instalacja whdload problem

@HOŁDYS, post #15

Tylko że ja z workbencham walczę od dwóch dni i nie kumam tego co dla was jest oczywistością, mógłbyś krok po kroku jak to zrobić?
[#17] Re: instalacja whdload problem

@banan666, post #16

w amigados (lub w workbencu wcisnij prawy A + E) i wpisz

jak nie masz instalera sciagni go z Aminetu

C:copy (sciezka skad chcesz skopiowac installlator)/Installer to C:

i po sprawie

Ostatnia aktualizacja: 24.02.2012 15:47:40 przez HOŁDYS
[#18] Re: instalacja whdload problem

@banan666, post #16

Tutoriale, które popełniłem swego czasu. Ciebie najbardziej interesuje ten p.t. "Installer".
[#19] Re: instalacja whdload problem

@APC74, post #18

heh udało się drodzy Panowie, wystarczyło z menu Window wybrać pozycję Show - All Files, wtedy też ukazała się ikonka prawdziwego installera i to samo na partycji systemowej, zmieniamy na pozycję Show - All Files , ukazuje się dysk c, gdzie kopiujemy objawiony przed momentem INSTALLER. dobra, whdloader zainstalowany, teraz dalsza część przygody, zobaczymy jak teraz mi pójdzie, mam nadzieję że odpalę jakąś gierkę dzisiaj wieczorem.
[#20] Re: instalacja whdload problem

@banan666, post #19

Zobaczysz, jak wpiszesz w google - whdownload ;)
[#21] Re: instalacja whdload problem

@Andrzej Drozd, post #20

Endrjuuuu, powiedz gdzie podesłać flaszkę bimberku:D teraz mam już wszystko
[#22] Re: instalacja whdload problem

@banan666, post #21

hmm bimber powiadasz pomysłOK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem