[#1] Amiga -> tv
Witam. Nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi na strasznie proste pytanie na temat, o ktorym niestety nie mam pojecia. Mam modulator amiga 520, mam amige 500, tylko jak to wszystko podlaczyc do tv, zeby byl obraz i dzwiek? Poki co mam tylko obraz. Jakich kabli i ile potrzebuje?
[#2] Re: Amiga -> tv

@tofik69, post #1

Do modulatora powinien być dołączony kabel z trzema połączonymi wtykami chinch. Dwa z nich podłączasz do wyjść audio z tyłu Amigi, trzeci do wejścia audio w modulatorze. Wtedy powinieneś mieć dźwięk w TV.

Drugą (lepszą) metodą jest podpięcie dowolnego wzmacniacza audio do tych wyjść z tyłu Ami.
[#3] Re: Amiga -> tv

@wali7, post #2

Rozumiem, ze przy opcji cinch z audio do modulatora, drugi kabel cinch prowadze od VIDEO OUT z modulatora do wejscia w tv tak? A tak na marginiesie, do czego w modulatorze sluzy gniazdo RF?

Ostatnia modyfikacja: 31.08.2009 00:27:46
[#4] Re: Amiga -> tv

@wali7, post #2

wali7 napisał(a):

> Drugą (lepszą) metodą jest podpięcie dowolnego wzmacniacza
> audio do tych wyjść z tyłu Ami.

lepsza o tyle ze z modulatora dzwiek bedzie w mono.

najlepszym wyjsciem jest podbiecie amigi do tv kablem amiga ->scart (RGB), mozna tez wziac sygnal wideo kompozytowy z modulatora, dzwiek bezposrednio z ami, i podpiac to pod gniazdka RCA/cinch w TV lub przlotka pod scart bez RGB/EuroAV.

patrzac na modulator od strony Amigi, po prawej ma 2 gniazda, blizsze kompa to jest wejscie audio, stad kabel powinin isc do obu wyjsc audio Amigi, sygnal jest mieszany z wyjsciem TV i podawany przez pojedyncze gniazdo z tylu modultora (RF Out), to podpinasz pod wejscie antenowe telewizora i gdzies w okolicach kanalu 36 UHF masz obraz i dziwiek mono.

drugie gniazdo z boku modulatora, to dalej od amigi, to wyjscie kompozytowe, tam jest tylko obraz, za to w lepszej jakosci niz z RF Out, wlasnie to podpinasz bezposrednio do TV lub przlotki na Scart. wejscie w TV gdzie to podpinasz ma standardowo żółty kolor
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem