Wątek zamknięty
[#61] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@arti4-92, post #56

No co ty nigdy?? A te karty przyczepione na Emogumę do żucia ? Ach jakbym matką twoja była to w kołysce już byś doznał braku tlenu. Paszoł won do piaskownicy.

Żeby nie offować - Część użytkowników posiadających sumienie doda, że sprzęt uszkodzony, co bardziej rozgarnięci dodadzą co konkretnie jest uszkodzone, cześć laików sprzedaje nie wiedząc nawet co (czasami za śmieszne ceny) i jakoś nie widzę w tym żerowania.
Gorzej jak ktoś doskonale wie, że sprzęt nie działa na amen i sprzedaje jako uszkodzony dodając " nie wiem co się stało - nie działa" z mina niewiniątka.

[#62] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@APC74, post #60

w sumie dobry pomysl bo mam juz 3 osoby na czarnej liscie a pamietam tylko 1 :P

[#63] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@mailman, post #57

Mi to mówisz?

[#64] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@arti4-92, post #63

Powinno być - Mnie to mówisz. Tym razem błąd gramatyczny. :)

[#65] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@silverbud, post #42

On największe przekręty wystawia przez konta kolegów, bo już się kilka osób poznało.

A, i żeby wszystko było jasne, nie dalej jak we wtorek napisał na IRCu "ja się lepiej czuję jak kogoś w bambo zrobię". Myślę, że to zamyka dyskusję. Najwyraźniej sam uważa swoje aukcje za "robienie w bambo", wbrew temu co wypisuje.

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 16:05:47
[#66] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@GumBoy, post #65

jakie przekręty ... oj Ty to zawsze coś wietrzysz złego arti to porządny chłopak i NIGDY by nie sprzedał żadnego sprzętu nieznanego pochodzenia i to z cudzego konta

tak gwoli dokładności tu jest wszystko pachnąco opisane

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=63235&t=60365&startliczba=50&v=f#reply_63056

[#67] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@flea, post #66

flea napisał(a):

> NIGDY by nie
> sprzedał żadnego sprzętu nieznanego pochodzenia

Nieznanego to nie. Z pełną premedytacją nawkładał w tamtą Amigę tonę złomu na kleju, który ponoć nawet tego nie trzymał za bardzo. Sprzęt był bardzo znanego umyślnie spreparowanego pochodzenia...

Jeśli kogoś się powinno ze środowiska separować, to właśnie jego.

[#68] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@arti4-92, post #39

>> Praktycznie wszyscy sprzedający na allegro i nie tylko robią z siebie głupka by coś sprzedać, zawsze tak było i będzie. Nie wiem czemu, ale tylko pewne grupki ludzi mają do tego problem.
P.S. Nie mówicie, że sami tak nie robicie...

arti4-92. Nie odpisuj na mój mail w sprawie kupna monitora. Rezygnuję. Twoje ogłoszenie w dziale giełda:
Sprzedam monitor Philips 8833-II w doskonałym stanie, bialutki ze wszystkimi naklejkami,
w świetle tego co czytam w Twoich postach, wydaję się co najmniej podejrzane.

Tak w ogóle szczytem głupoty jest sprzedaż czegokolwiek w dziale Giełda PPA i wyjawianie na forum PPA tajników swego rzemiosła.

[#69] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@GumBoy, post #67

no wlasnie, dlaczego taki uzytkownik nadal jest wsrod nas ?

[#70] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@PrzemasIII, post #69

1. Bo jest doskonałym lekarstwem (szczepionką?) na nasze naiwniactwo. ;)
2. Ku przestrodze.
3. Dla zabawy.

No i dla tego, że nie łamie regulaminu PPA.

[#71] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@APC74, post #70

to moze do regulaminu powinno dodac sie jeden punkcik ? Po zadawac sie z szambem ? Nie dosc ze oszukal to jeszcze ma beke z tego ze wszyscy o tym wiedza

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 16:40:24
[#72] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@frywolny_marian, post #68

Ohh, straszne jak go nie sprzedam to go komuś oddam...

Głupoty, albo totalnej olewki, jeżeli chciałbyś go kupić byś chciał to zrobić przez allegro którego nie bardzo mi sie chce brudzić negatywami, ale ty chciałeś mi po prostu zawrócić 4 litery, a przy okazji szmacąc swoje słowo :]

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 16:56:22
[#73] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@GumBoy, post #65

"największe przekręty"

[#74] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@flea, post #66

Sam/a to powiedziałaś :]

[#75] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@APC74, post #70

>> No i dla tego, że nie łamie regulaminu PPA.
Myślę, że ktoś taki mógłby zaszkodzić portalowi bardziej niż jakikolwiek ze zbanowanych tu dotychczas trolli.

>> Ohh, straszne jak go nie sprzedam to go komuś oddam...
Ohh, straszne, z kanalii będziesz musiał zmienić się w Robin Hooda.

>>jeżeli chciałbyś go kupić byś chciał to zrobić przez allegro którego nie bardzo mi sie chce brudzić negatywami, ale ty chciałeś mi po prostu zawrócić 4 litery, a przy okazji szmacąc swoje słowo :]

Nie siedzę przed kompem przeczesując Allegro. Zaglądam na PPA i w ogłoszeniach znalazłem Twoją ofertę i monitor, którego szukam. Zresztą dobrze się czujesz? O jakim szmaceniu przeze mnie słów mówisz?
To treść naszej korespondencji:
JA:
Cześć. Kupiłbym chętnie Twojego Philipsa. Gdzie mieszkasz?
TY:
Kętrzyn

I w tym momencie napisałem na forum (w wątku pośrednio tobie poświęconym), że rezygnuję bo ci nie ufam. Obiecałem ci coś? O jakim szmaceniu słowa piszesz?

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 17:08:23
[#76] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@GumBoy, post #67

Nie odtłuściłem powierzchni przed klejeniem, a i poxipol źle pomieszałem, z tego całego zajścia najbardziej mnie boli że oddałem grafikę t4200 do atari :]

[#77] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@frywolny_marian, post #75

Zaszkodzić naiwniakom.

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 16:57:36
[#78] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@arti4-92, post #77

sami ludzie widzicie z czym mamy tu doczynienia...

[#79] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@PrzemasIII, post #78

W opisie aukcji dodam "Strzeż się Amigowcze!! Masz do czynienia z największym "oszustem" światka Amigowców"

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 17:02:26
[#80] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@frywolny_marian, post #75

Bez przesady z tym szkodzeniem portalowi. PPA nie ponosi odpowiedzialności za zachowanie swoich użytkowników poza portalem i nikt o zdrowych zmysłach nie będzie oceniał PPA przez pryzmat zachowania np. artiego na Allegro.

[#81] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@APC74, post #80

Mi tam nie zależy na rozdawaniu banów, tylko fajnie byłoby ufać ludziom tu piszącym i się ogłaszającym.

[#82] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@APC74, post #80

hmm robienie poziomu smietnika i szkolki robienia ludzi w bambuko nie szkodzi portalowi? Od kiedy ?

[#83] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@frywolny_marian, post #81

Ktoś ci broni im ufać ;) ?

[#84] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@APC74, post #80

A co ja robie takiego poza portalem?

[#85] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@PrzemasIII, post #82

Poziom śmietnika?? Przecież wszyscy jesteśmy bardzo kulturalni wobec siebie.
A co do szkółki, to dobrze ją nazwałeś, lecz myślę ze dzisiejsza lekcja w naszej szkółce, nauczy bardziej myślące i wyciągające wnioski osoby, podchodzenia do aukcji "nie wiem czy sprawne" z dużo większym dystansem.

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 17:18:37
[#86] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@arti4-92, post #83

>> Ktoś ci broni im ufać ?
Nie chce mi się marnować prądu odpowiadając na twoje posty. Kończę. Wiedz tylko, że kiedyś wezmę udział w jednej z twoich aukcji i to takiej najbardziej podejrzanej. Ot tak dla sportu. Będę ostatnią osoba, którą zrobisz w wała.

Aha, na twoim miejscu nie rozpisywałbym się na forach o tym jak działasz. Przy najmniejszej wpadce to może być twój gwóźdź do trumny.

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 17:30:14
[#87] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@frywolny_marian, post #86

Ty naprawdę chcesz mnie udusić , załóżmy że wystawiłem sprzęt jako nie wiem czy sprawny, a wiedziałem że jest zepsuty, ty to kupujesz paczuszka do ciebie przychodzi, sprawdzasz czy działa, patrzysz nie działa, otwierasz a to sama obudowa i co robisz? Nic, bo nie udowodnisz, że byłem świadom jego uszkodzenia.

Żeby nie było niedomówień, ta sytuacja jest czysto teoretyczna, sam schemat wydarzeń nie został użyty w żadnej z moich aukcji.

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 17:27:38

A to tutek dla małych oszustów.
Do was: Po tym co powiem odechce wam sie robić zakupów na giełdzie.
Robimy myk, zakładamy fikcyjne konto mailowe, na którym rejestrujemy fikcyjne konto np na naszym portalu. Wystawiamy w giełdzie coś wartego np 700 zł, ktoś się zgłasza że chce kupić i prosi o dane do przelewu (w tym momencie zaczyna się drugi etap przekrętu), zakładamy że mamy prawdziwe konto na allegro, kupujemy na allegro coś wartego 700zł, bierzemy od sprzedawcy dane do przelewu, dostajemy te dane, po czym wysyłamy je do kupca z giełdy. On przelewa pieniądze dla sprzedawcy z allegro, sam zostaje z niczym, wymieniamy się pozytywami z sprzedawcą allegro. Osoba zrobiona w wała może starać sie, by odzyskać pieniądze idzie na policje, sądu itd, jak ktoś ma problem to tylko sprzedawca z allegro.

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 17:34:40
[#88] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@PrzemasIII, post #82

Ale mi ćwieka zabiłeś. :)
To może tak - gdyby takie akcje, jak ta z "podrasowaną" A2000 i jej podobne, o których mogliśmy na forum poczytać, były przyjmowane przez pozostałych userów PPA jako godne pochwały itd. wtedy niewątpliwie zaszkodziłoby to wizerunkowi portalu. Na szczęście dla PPA tak nie jest.

[#89] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@arti4-92, post #87

"Tutek dla małych oszustów" w PPA zasługuje na bana. To takie moje skromne zdanie i apel do moderatorów.

W odpowiedzi na #82

Zgadzam się z Przemasem III. To normalne jeśli grupa dla własnego dobra i wizerunku pozbywa się śmieci z własnych szeregów.

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 17:44:18
[#90] Re: Uwaga ALLEGRO 1240

@frywolny_marian, post #89

Na szczęście skromne.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem