@frywolny_marian,
post #86
Ty naprawdę chcesz mnie udusić
, załóżmy że wystawiłem sprzęt jako nie wiem czy sprawny, a wiedziałem że jest zepsuty, ty to kupujesz paczuszka do ciebie przychodzi, sprawdzasz czy działa, patrzysz nie działa, otwierasz a to sama obudowa i co robisz? Nic, bo nie udowodnisz, że byłem świadom jego uszkodzenia.
Żeby nie było niedomówień, ta sytuacja jest czysto teoretyczna, sam schemat wydarzeń nie został użyty w żadnej z moich aukcji.
Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 17:27:38
A to tutek dla małych oszustów.
Do was: Po tym co powiem odechce wam sie robić zakupów na giełdzie.
Robimy myk, zakładamy fikcyjne konto mailowe, na którym rejestrujemy fikcyjne konto np na naszym portalu. Wystawiamy w giełdzie coś wartego np 700 zł, ktoś się zgłasza że chce kupić i prosi o dane do przelewu (w tym momencie zaczyna się drugi etap przekrętu), zakładamy że mamy prawdziwe konto na allegro, kupujemy na allegro coś wartego 700zł, bierzemy od sprzedawcy dane do przelewu, dostajemy te dane, po czym wysyłamy je do kupca z giełdy. On przelewa pieniądze dla sprzedawcy z allegro, sam zostaje z niczym, wymieniamy się pozytywami z sprzedawcą allegro. Osoba zrobiona w wała może starać sie, by odzyskać pieniądze idzie na policje, sądu itd, jak ktoś ma problem to tylko sprzedawca z allegro.
Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 17:34:40