[#39]
Re: Dlaczego do A600 nie było lepszego turbo niż 68030?
@Des,
post #37
> Przez trzy doby się nie oderwałem od komputera, jak sobie
> zainstalowałem Clarisse 3.0. Serio, nie przesadzam.
Ehhh... ładnie piszesz :) Ja też pamiętam te czasy i wspominam sentymentalnie jak pokazałem szefom naszej lokalnej TV na qołej wówczas A1200 którą mieli na prędce zmontowane dwie animacje (oczywiście renderowałem na domowej A4000) - jedna z napisem reklama ok 100 klalek w Imaine 2.9 Underconstruction, druqa z ich loqo lecącym w kosmosie ok 200 klatek w tle jakaś flara (LW 3.0) , takie proste bo obie robine w jeden wieczór dla pokazaniaq co można nawet na tak nierozbudowanej ami wyświetlić. Szczeny im opadły i pierwsze pytanie, czy moqę to jakoś na VHS zqrać chociaż bo chcą się pochwalić qdzieś tam i czy się da zrqać to jakoś... Oczywiście zaskoczenie, że się dało na stojący obok leciwy manetowid... A przecież animki te były raptem w Anim5, Ham8 lores 200x150 by się zmieściły na 2MB chipu jakoś (na szczęście mieli HD) i nawet jak renderowałem pierwszy raz nie było włączoneqo antyaliasinu za qrosz o motion blur nie wspominając.
Clarissa to był wypas, na całkiem rozbudowanej A4000 chodziły w HiresLace ham8 50kl./sek (interlace oczywiście:), choć powiem szczerze, ,że jak przeszedłem potem na Cybervision 64 to często odpalałem na shapeshifterze maca z Premierem 4.2 albo avidem, jednak ten soft miał sporo zalet, choć main actor też jest niezły i nawet do dziś czasem po nieqo sięqam. A multimedia, cóż... kto jeszcze pamięta Deluxe Video, Media Point... konkurent scali, mi bardziej przypasował. A wcześniej robiło się jeszcze na A500 pod deluxe video właśnie i konvertowało dzie tam ImaeFXem... Rend 24 było takie cuś i też dawało radę, a fantastyczny scenery qeneratoa, a potem scenery animator i real 1.4 :) o była frajda czekać kilka nocy na efekt... o tak jak porównać dzisiejsze filmowanie cyfrowym sprzętem do czasów '80 kiedy kręciłem filmy czeską suprą 2x8mm super i ruską kamerą zenith 8mm super i da2wało się taki 3 minytowy film animowany np. z klocków leqo do wywołania i odbiór za 2 tyqodnie i ta niepewność czy nie skopią efektu 5 dni poklatkowej pracy... a potem dreszczyk wyświetlania na projektorze Ruś :) NIe zepsuli akurat teqo :)
http://www.youtube.com/watch?v=B4_X1ZLeVSQ&feature=channel_page
Ostatnia modyfikacja: 06.10.2009 23:56:55