[#1] brak obrazu
Witam
Czy ktos moglby wskazac przyczyne braku obrazu z amigi 1200 commodore? Podlaczam poprzez composite - zolte zlacze comp video i dwa do dzwieku. Telewizor toshiba lcd 32". Dodam, ze na drugiej amidze 1200 escom (pozyczylem od kolegi) jest obraz OK na tym samym telewizorze i kablu.
Czy moja Amiga jest uszkodzona? A raczej moze zlacze comp nie dziala? Dodam, ze amiga sie wlacza, dioda swieci, stacja pyka itd. - niby wszystko w porzadku.

Ostatnia modyfikacja: 01.10.2009 11:02:25
[#2] Re: brak obrazu

@prosiak_maurycy, post #1

Sprawdź swoją Amigę na innym TV.

[#3] Re: brak obrazu

@prosiak_maurycy, post #1

Skoro z innej Amigi jest obraz na tym samym TV i kablu to winna jest Amiga.
Jeśli to tylko walnięte gniazdo to kup kabel RGB i powinno działać, jeśli nie zadziała to walnięte są układy graficzne i Amiga do wymiany.
Teoretycznie można to naprawić ale taniej będzie kupić inną.

Pozdrawiam
[#4] Re: brak obrazu

@RadoslawF, post #3

Wszystko jest ok, moja a1200 comodorowska ladnie smiga po prostu wykorzystalem starszy kabel composite, ktory nie za bardzo stykal. A przy okazji dopytam czy warto mi dokupic kabel euro do amigi skoro mam juz composite/av kabel? Czy jakosc obrazu znaczaco wzrosnie? Pytam bo te kable euro sa dosc drogie.
[#5] Re: brak obrazu

@prosiak_maurycy, post #4

Głupie pytanie zadajesz, było o tym kilkakrotnie. Jakość obrazu na euro będzie najlepsza, 100 razy lepsza niż composite.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem