[#31] Re: Amiga 1200 nie bootuje

@ppll, post #30

A masz jakieś stery AsimCDFS alb CDFS?

[#32] Re: Amiga 1200 nie bootuje

@Mordimer, post #31

Tak te pierwsze AsimCDFS

Ostatnia modyfikacja: 06.10.2009 15:32:15
[#33] Re: Amiga 1200 nie bootuje

@ppll, post #32

to zapuść instalację, powinno wyjść ok. Można to zrobić ręcznie, ale trochę trzeba pokombinować.

Przepraszam, ale jestem w pracy i nie mam możliwości być na bieżąco. Nie mam też Amigi pod ręką.

Ostatnia modyfikacja: 06.10.2009 15:40:41
[#34] Re: Amiga 1200 nie bootuje

@Mordimer, post #33

Nie mam opcji automatycznej instalacji
[#35] Re: Amiga 1200 nie bootuje

@ppll, post #34

AsimCDFS do katalogu L:
asimcd.device do DEVS:
CD0 lub Asim0 do devs:dosdrivers

Trzeba jeszcze chyba jakiś bufor dla ASIMA zassignować, ale to musze w domu sprawdzić. Postram się odezwać po 17 jak będę w domu.

Ostatnia modyfikacja: 06.10.2009 16:14:39
[#36] Re: Amiga 1200 nie bootuje

@Mordimer, post #35

ok
[#37] Re: Amiga 1200 nie bootuje

@ppll, post #36

Ok, jestem.
Skoro nie masz instalatora to pewnie masz wszystkie pliki w jednym katalogu. Powinien tam być podkatalog Devs i L.

P.S.

Sprawdź maila. Posłałem ci wszystko jak zrobić wraz z plikami.
Wprawdzie nie ASIM, ale chodzi o to, żeby działało.

Ostatnia modyfikacja: 06.10.2009 18:28:35
[#38] Re: Amiga 1200 nie bootuje

@Mordimer, post #37

Witam nic nie dostałem na e-maila możesz jeszcze raz wysłać z góry dzięki
[#39] Re: Amiga 1200 nie bootuje

@ppll, post #38

to może źle adres spisałem :(

O w mordę, literówka
ponowiłem

Ostatnia modyfikacja: 06.10.2009 18:55:03
[#40] Re: Amiga 1200 nie bootuje

@ppll, post #28

Widzę,że problem rozwiązany,mimo to do rzucę swoje trzy grosze.

Sam niedawno miałem problem z dyskiem, który był widziany przez Winuae bez problemu, natomiast A600 (z kickiem 2.05) nie chciała ruszyć z twardzielem (brak w bootmenu,brak w hdtoolbox).

Próbowałem rozmaitych sposobów : zmieniałem systemu plików (FFS, OFS), sprawdzałem na dwóch taśmach,na dwóch przejściówkach,wszystkie kombinacje zworek i nic.

Jak się później okazało problemem był dysk, po zamianie na inny wszystko ruszyło. Więc gdyby problem się powtórzył to polecam zainstalowanie systemu na innym dysku. Sam początkowo używałem jedno gigowego seagate'a , na początku nie było z nim problemu,lecz z czas zaczynał się botować za 4-5 razem , a ostatnio w ogole odmówił współpracy z moją sześćsetką.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem