[#1] Brak widocznej partycji
Witam mój kolejny problem to brak drugiej partycji widocznej pod amigą hdtoolbox i Winuae pokazuje obie o co tym razem chodzi ?
[#2] Re: Brak widocznej partycji

@ppll, post #1

Amiga widzi już pierwszą i z niej startuje ?
Co zrobiłeś, może z druga trzeba to samo.

Pozdrawiam
[#3] Re: Brak widocznej partycji

@RadoslawF, post #2

Nie startowała ponieważ musiałem kilka razy zrobić restart i poszło a partycja ma ponad 3GB a ja mam os3.1 i słyszałem że dużych dysków nie widzi i może to jest przyczyna tylko jak to zrobić?
[#4] Re: Brak widocznej partycji

@ppll, post #3

Jeśli komputer nie chciał wystartować i udało mu się dopiero po kilku resetach to w pełni sprawny raczej nie jest.
Czy ta niewidoczna partycja jest sformatowana i czy jest automontowalna ?
I jakie są wielkości tych partycji ?

Pozdrawiam
[#5] Re: Brak widocznej partycji

@RadoslawF, post #4

Tak partycja automount sformatowana i ma ponad 3gb i Winuae ją widzi a amiga nie
[#6] Re: Brak widocznej partycji

@ppll, post #5

Przerób na dwie małe, poniżej 2GB.
Jest szansa że pomoże.

Pozdrawiam
[#7] Re: Brak widocznej partycji

@RadoslawF, post #6

Dzięki za pomoc
[#8] Re: Brak widocznej partycji

@ppll, post #1

Z własnego doświadczenia wiem, że robienie partycji pod WinUAE stwarza same problemy, polecam na nowo wszystko zrobić pod prawdziwą Amigą. No i jeśli dysk ma powyżej 4GB to musisz wgrać path na scsi.device.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem