[#1] Myszka w drugim porcie
Czy ktoś wie jak sprawić by myszka podłączona do drugiego portu Amigi działała jako główna myszka pod Workbenchem (zarówno klasyk jak i OS4.0)? Próbowałem już kilka programów z Aminetu ale bez rezultatu. Zna ktoś jakiś sprawdzony sposób? Dziękuję za pomoc.

[#2] Re: Myszka w drugim porcie

@Minniat, post #1

Zamienic fizycznie te porty.
A najlepiej to napisz dlaczego chcesz tę myszkę mieć w drugim porcie ?
Jeśli do pierwszego chcesz mieć permanentnie joya podpiętego to poszukaj odpowiedniego rozgałęziacza.

Pozdrawiam
[#3] Re: Myszka w drugim porcie

@RadoslawF, post #2

Co to znaczy fizycznie zamienić? Co do pytania to długa historia (popsuł mi się wewnętrzny kabel łączący płytę główną z portem myszy, tyle że jest to rzadsza rewizja płyty głównej, gdzie kabel musi mieć grzebień a nie interfejs żeński!

Przy okazji: znalazłem program, który to robi (SwitchPort):

http://aminet.net/package/util/mouse/portswit

A i mam pytanie: czy ktoś ma taki kabel, który opisałem? Zadałem już pytanie na eFunzine oraz Amiga-kit, ale bez odpowiedzi. Na Amiga-kit mają taki kabelek tyle że jest on właśnie z interfejsem żeńskim, a nie męskim.

Jeśli ktoś miałby taki kabel na zbyciu byłbym stokrotnie wdzięczny.

[#4] Re: Myszka w drugim porcie

@Minniat, post #3

Przetestowałem programik (i skompilowałem pod OS4.0, bo załączony jest kod źródłowy). Program działa! :)

[#5] Re: Myszka w drugim porcie

@Minniat, post #4

Co to dokładnie za kabel, może da radę go naprawić.

[#6] Re: Myszka w drugim porcie

@rafgc, post #5

Na płycie głównej jest złącze żeńskie, więc jest to kabel z grzebieniem na końcu, podłączający myszę do płyty głównej. Jednak myślę, że uda mi się nabyć taki kabel w eFUNZINe - dostałem odpowiedź.

[#7] Re: Myszka w drugim porcie

@Minniat, post #6

No jak będzie tanio to bierz, ale jeżeli uszkodzona jest tylko jakaś żyła w twoim kablu, to koszt naprawy byłby bliski zeru.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem